Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ольга Олексіївна Мальчинова

«Я не могла повірити, поки не почула постріли за своїм вікном»

переглядів: 121

Мені 44 роки. Я живу в місті Охтирка Сумської області. У мене є син. Йому 16 років. 24 лютого ми з ним були вдома. Прокинулися о шостій ранку від телефонного дзвінка. Телефонувала сестра. Вона сказала, що почався обстріл Харкова, Києва інших українських міст України. Я не могла в це повірити, аж поки не почула постріли за своїм вікном. Після першого бою, який відбувся біля військової частини, настало затишшя. Ми скористалися моментом і виїхали до батьків у село. 

Пізніше я дізналася, що моє житло розбите внаслідок ракетного удару.

Я жила в багатоквартирному будинку, розташованому поруч з військовою частиною. Уже розпочато його капітальний ремонт. Ми з сином повернулися в місто. Винаймаємо квартиру. Син дистанційно навчається в місцевому технікумі. Сподіваємося, що колись повернемося у власне житло. 

Мене приємно вразило, що розбирали завали нашого будинку не тільки його мешканці, а й сторонні люди. Також було приємно, коли свою допомогу запропонували волонтери, в тому числі від Фонду Ріната Ахметова. Я дуже вдячна всім людям, які допомогли у скрутній ситуації. 

З початку повномасштабного наступу я сподівалися на мирні переговори й на те, що вони дійдуть до логічного завершення. Та тепер я мало вірю у домовленості. Одна надія - на силу наших військових. Я бажаю їм наснаги, терпіння та Божого заступництва. 

День 24 лютого 2022 року здійснив переоцінку всіх моїх мрій. Зараз в мене одна мрія – бачити Україну вільною, а українців – щасливими. Щиро вірю в нашу перемогу. 

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Охтирка 2022 2023 Текст Історії мирних жінки діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло неповні сім'ї внутрішньо переміщені особи перший день війни
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій