Кислова Дарина

10-б клас, Сумський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №26 Сумської міської ради

Вчитель, що надихнув на написання – Чубур Сергій Миколайович

Війна. Моя історія

Війна. Коли ми чуємо це слово, то відчуваємо тривогу, хвилювання, страх. Ні для кого не секрет, що повномасштабне вторгнення Росії в Україну вплинуло на кожного з нас. Я хочу поділитися своєю історією.

Нічого не віщувало біди. Так, я замислювалася про те, що конфлікт між країнами може перерости у повномасштабну війну, але у наш час – це не єдиний вихід. На мою думку, життя будь-якої людини – багатозначуще, а збройна агресія зі сторони Росії лише забирає майбутнє у всього світу. Ранок 24 лютого розпочався не зі звичного мені звуку будильника, а із схвильованого голосу мами: "Прокидайся - почалася війна…» Ці слова розділили моє життя на до і після. Я не одразу повірила, що це правда, увімкнувши новини… Ні, на превеликий жаль, це не було дезінформацією. Міста потерпали від прильотів, з'являлися перші окуповані села, люди похапцем збирали найнеобхідніші речі та виїжджали в інші міста або країни. Я не хотіла за кордон, бо тут мої друзі, моя родина, моє минуле і майбутнє. Мій дім – це Україна. Я буду захищати та відстоювати її честь. Перші декілька годин я намагалася збагнути, що розпочалася війна. Мама з братом пішли за продуктами, бо не розуміли, що буде далі… Деякі фермери безкоштовно роздавали м'ясо, яйця та овочі. У цей час я збирала найнеобхідніші речі для "тривожної валізки". Через постійний стрес я швидко виснажилася. Вже о дев'ятій годині вечора я була в ліжку.

Я не могла заснути через постійні думки про те, що всі близькі люди зараз у небезпеці.

Мене хвилювало питання: "Як жити під час війни?".

Тепер я знаю відповідь. Я пристосувалася до цієї ситуації в країні. Вибухи вже не так лякають, а грім не такий вже і страшний. Це все завдяки нашим військовим та волонтерам: я можу навчатися, піклуватися про рідних та насолоджуватися життям. Отже, війна дала мені зрозуміти, що це час, коли суспільство та країна в цілому випробовують свою стійкість, рішучість та відданість. Сподівання на перемогу та міжнародну підтримку об'єднують українців.