Скубицька Анна, учениця 10 класу Дніпровського техніко-економічного ліцею №61

Вчитель, що надихнув на написання есе - Нетьора Яна Валеріївна

Моя Україна майбутнього

Найціннішим в кожній країні є люди. Україна для мене- це не просто інший колір на мапі світу, це в першу чергу щирі, вірні люди, мої співвітчизники. Я дивлюсь на життя країни якраз через призму незламності народу і пишаюсь цим. На жаль, зараз сусідня країна-терористка намагається розхитати мирне життя України, але українці, як ніколи, доводять своє безумовне право на мирне життя в рівних колах.

І через це головним пріоритетом майбутнього України є Мир.

Я не бачила в свідомому віці Україну без війни, я переживаю і відчуваю всі жахи війни, тому Миром для мене буде припинення вогню та можливість жити без страху кожної хвилини. Також мирним буттям буде відчуття безпеки.

Щасливі люди, як на Півдні, так і на Сході вільно вигукують «Слава Україні!» своєю рідною українською мовою, не озираючись навкруги з тривогою.

За Миром прийде майбутнє, яке відбудовуватимуть українці, вільні і незламні, бо кому, як не їм знати, що буде краще для країни. Я бачу майбутнє за незалежними, відкритими людьми, тому і Україна  буде захищенною, демократичною і толерантною державою. Безперечно, дуже багато змін відбудеться на правовому рівні, але всі зміни мають бути прийнятними для звичайних людей. І саме людей, як далекого, так і близького майбутнього я бачу, як свідомих громадян, що не забувають про власну культурну та національну спадщину.

На мою думку, щоб отримати розвинуту у всіх сферах державу треба прикласти великих зусиль кожному і кожній, не бути байдужими, тільки тоді ми отримаємо бажаний високий результат.

Якщо відкласти далекі плани на відбудову України і подумати про власні плани у мирній державі, то після перемоги я б, напевно, хотіла б проїхатися всією країною. Побувати в кожному закутку рідної держави, побачити всю красу величезних степів, териконів, лісів, моря.

Ми, українці, впевнена, ще більше любитимемо і берегтимемо, здобуватимемо і примножуватимемо всі скарби української природи.

Я вірю, що спільними зусиллями ми зможемо відбудувати сильну і незалежну державу, тому я дуже хотіла б також всіма силами допомогти в цьому. Якщо кожен українець буде старанно працювати на користь України, то її неодмінно чекає світле майбутнє. Адже, такою великою ціною дається це святе слово Мир. Я вірю, що вона, Перемога, буде за нами.