Плеша Євгенія, учениця 9 класу Залужанського ліцею Мукачівської міської ради Закарпатської області

Вчитель, що надихнув на написання есе - Товт Неля Іванівна

Чому бути українкою – це моя суперсила?

Я – українка і  дуже пишаюсь тим, що я народилась саме в такій чудовій країні, як Україна. Українці – це сильні і незалежні люди, які неодноразово показували свою відчайдушність та сміливість у багатьох битвах і війнах.

Бути українкою - це справжня суперсила, і ось чому: по-перше – це багатство культури і традицій. Бути українкою означає бути частиною цього багатства, яке можна передавати наступним поколінням. По-друге – це мова. Українська мова - це одна з найкрасивіших мов у світі. Мова є важливим елементом національної ідентичності.

По-третє – гостинність. Ми звикли вітати гостей з відкритим серцем та розкривати свої домівки для них. По-четверте – сильність духу. Ми відомі своїм сильним духом і здатністю стояти на захисті своїх прав і свобод. По-п’яте – творчість. Україна має багату творчу спадщину в області літератури, музики, живопису та багатьох інших сферах мистецтва.

Я стараюсь добре навчатися, щоб стати успішною громадянкою своєї країни, а не шукати притулку за кордоном. Ще я намагаюся виховувати в собі такі якості як чесність, порядність, шляхетність, і у цьому полягає моя українська суперсила.

На сьогоднішній день в нашій країні триває війна. Багато людей були змушені виїхати жити в інші держави світу заради свої безпеки. Але навіть, живучи в іншій країні, можна залишатися патріотом своєї держави. Війна – жахлива і страшна подія, яка торкнулася кожної української родини і назавжди залишила слід в пам’яті нашого народу. Руйнуються домівки, гинуть військові, маленькі діти та люди, тварини – усе знищується внаслідок бойових дій.

Люди годинами та днями сидять в укриттях, поки над ними літають ракети та лунають вибухи, які забирають не одне життя. Важко жити в такий час, але треба йти далі: працювати та навчатися, а головне – жити і не впадати у відчай, адже саме в цьому полягає незламність духу і сила української нації.

Ось кілька причин, чому українська нація відзначається своєю незламністю та силою:

-Історичні випробування: Від колонізації та поневолення до геноциду та війн, український народ завжди знайшов силу та волю боротися за свою незалежність та права.

-Культурна спадщина: Вона була заборонена та пригноблена протягом багатьох років, проте українці ніколи не втратили своєї ідентичності та гордості за свою культуру.

-Майдан та Революція Гідності: В 2013-2014 роках український народ вийшов на Майдан, щоб виразити свої прагнення до свободи, справедливості та європейської інтеграції.

-Солідарність та підтримка: Український народ завжди виявляв солідарність та підтримку один одному у найважчі часи.

Українська нація водночас незламна та сильна. Ми завжди знаходимо силу та волю боротися за свої права, свободу та незалежність.

Українці продемонстрували неймовірну силу і рішучість в умовах повномасштабної війни з росією. Незважаючи на те, що ворог перемагає чисельно, ми відмовилися відступити і показали неабияку мужність та завзятість у цій нелегкій боротьбі. Хочеться, щоб вже швидше настала Перемога і в Україні запанував мир.

Я намагаюсь допомогти нашим воїнам і зробити все, що в моїх силах. Я беру участь у різних благодійних акціях у підтримку ЗСУ, допомагаю у плетінні маскувальних сіток та виготовленні окопних свічок. Спільними зусиллями ми крок за кроком наближаємо нашу Перемогу.

 Для українського народу Перемога – символ надії у темному світі, символ стійкості, рішучості, незламності, здатності вистояти навіть у найтемніші часи. Для нашої нації Перемога – це не просто мета, це спосіб життя, існування, бачення світу.

Прагнення до Перемоги – це не лише фізична боротьба, а й розумова та емоційна. І в цьому прагненні український народ готовий зробити все можливе для досягнення перемоги, заплативши за це чи не найвищу ціну.

 Завершити своє есе я б хотіла такими словами: «Ми – незламна нація, нескорений український народ! Єднаймося, бо в цьому полягає наша українська суперсила, величність нашої незалежної держави!»