Дзівульська Вікторія, група 205-206, ДНЗ "Миколаївське вище професійне училище технологій та дизайну"

Вчитель, що надихнув на написання есе: Федоренко Наталія Леонідівна

Чому бути українкою — це моя суперсила

Насамперед, хочу почати з того, що я народилася в Україні і буду продовжувати тут жити, не дивлячись ні на що. Чому ж, навіть під час війни, я не хочу покидати свою Батьківщину?

Я розумію, що моє життя під загрозою, але я не одна, таких як я, нас багато. І я дуже пишаюся своєю країною, ми команда, яка бореться за свої землі, цінності і своїх братів та сестер.

Я не хочу покидати свою команду заради своїх потреб, бо разом ми зможемо усе перейти, усе подолати, і всього досягти. Я вірю в нас!

Я пишаюся тим, що яукраїнка, бо ми і наша країна пройшли багато випробувань і війн, але завжди зберігали свою ідентичність, права, свободу інезалежність, підтримували один одного, та трималися разом, крім того, український народ завжди вшановує і розвиває традиції, культуру та мову, що є гарним показником того, як ми любимо свою Батьківщину.

 У чому незламність духу і сила української нації? Хороше питання.

Мені здається, що кожен українець має те, що він хоче захистити, зберегти або допомогти, і це і є ключовим фактором того, що надає нам сил.

Я от, наприклад  дуже люблю свою сім'ю, затишок і тепло у нашій хаті, люблю нашу квітучу природу, безмежні прекрасні краєвиди, нашу родючу землю, яка годує не тільки нашу країну, але й інші країни Європи, люблю нашу співучу мову, якою створено чималу кількість чудових пісень, книжок, віршів, фільмів та багато іншого, і це все створено завдяки добрим, чуйним, працьовитим людям. Українські люди стільки всього пройшли, стільки всього побачили і пізнали, тому зрозуміло, звідки стільки духу, наполегливості і сил.

Я, як представник українського народу, як і всі українці, роблю все заради підтримки нашої країни, і хочу, аби ми якомога швидше досягли перемоги і жили в мирі та спокої.

Як я вже і казала, українці - це народ, який підтримує один одного. У наш час, головню задачею українця є захистити своїх близьких та рідних, допомогти іншим людям, та підтримати збройні сили України. У силу своїх можливостей, я з батьками  зробили у своєму підвалі укриття, щоб захистити свою сім'ю, допомагали сусідам, у яких постраждала хата або вони потребували допомоги, а також збирали та відправляли ЗСУ теплий одяг і кошти. Таким чином, кожен з українців робить маленький внесок до нашої перемоги.

Я належу до такого прекрасного народу, ось чому я вважаю, що бути українкою - це моя суперсила!