Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Максим Олександрович Лукін

«Я хотів би забути розгром донецького аеропорту»

переглядів: 698

Війна – це горе, смерть, біль і сльози.

Життя до війни було різноплановим, мирне життя у великому промисловому обласному центрі. Я одружений, у нас двоє дітей.

Перший день війни. Я зрозумів, що все змінилося, в момент початку бойових дій в районі Донецького аеропорту в травні 2014 року і розривів снарядів майже в центрі Донецька в той же період.

З рідними та сусідами під час активних бойових дій ми намагалися не обговорювати те, що відбувається. Всі були дуже перелякані.

Найбільше з пережитого мені запам'яталося, як на початку травня 2014-го я відлітав у відрядження з нового красеня-аеропорту Донецька, а через три тижні його вже розбомбили. Я б хотів забути розгром Донецького аеропорту...

З липня 2014-го під вибухи снарядів в Донецьку ми збирали речі для екстреного переїзду. Переїхавши в серпні 2014 року із сім'єю в Маріуполь, я бачив в кілометрі від себе розриви снарядів, що прилітають в поле, і протягом 2014-2015 років часто чув вибухи снарядів.

Найціннішим і найважливішим за останні роки для мене стало народження дочки.

Вона народилася в грудні 2014 року в Маріуполі. При народженні дитини ми отримували допомогу від благодійного фонду «Допоможемо!» Ріната Ахметова.

Що ми повернемося додому, коли війна закінчиться, ймовірність менше 50%. Останній раз я був у Макіївці, де я народився, в грудні 2018 року. Місто змінилося, ніби все рідне, але якесь далеке...

Війна позбавила нас можливості вільно пересуватися в межах своєї країни.

Я мрію про закінчення війни.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Донецьк 2014 2015 Текст Історії мирних чоловіки діти 2015 переїзд обстріли безпека та життєзабезпечення житло Обстріл донецького аеропорту
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій