Дмитренко Дарія Євгеніївна, Андріївський ліцей, м.Андріївка

Есе «Один день»

Я думаю, що для того, щоб люди були щасливі, треба, щоб у цілому світі був мир. Ті, хто побував на війні, особливо цінують мир і дуже не люблять розповідати про війну.

У сучасному світі навряд чи існує явище, яке шкодить людині більше, ніж війна. Через війни гине величезна кількість людей. Через війни погіршується економічне становище країни, та у громадян виникають проблеми з можливостями забезпечити собі гідне життя.

Життя людини лише одне, і його не повернеш. Ніхто не має права забирати життя іншого, бо немає більшої цінності у всьому великому світі, ніж життя людини.

Сьогодні, на жаль, в Україні йде війна на Донбасі. Мені від усієї душі жаль людей, які відчувають себе у дискомфорті, не відчувають внутрішнього спокою. Щодня помирають солдати та мирні жителі. Я не відчула на собі холодний подих війни, і єдиним моїм бажанням сьогодні є мир на всій землі. Я хочу, щоб діти не втрачали батьків, а батьки – дітей.

Напевно, для кожного з нас слово мир означає різні поняття. Я розумію його так: жити повним життям, працювати, радіти кожному дню, спілкуванню з рідними та друзями, співу пташок та шуму дерев від легкого подиху вітру. А головне – не боятися за своє життя та життя своїх близьких. Мир –це стан спокою та гармонії.

Якщо будуть панувати тиша та злагода на моїй рідній землі, це буде великим скарбом не тільки для мене, а й для всіх людей.

Отже, цінуйте своє життя! Втратити його можна в будь-яку хвилину, а от повернути, на жаль, неможливо. Не думайте про погане, надійтеся на краще!