Двойнісюк Анжела, учениця 8 класу Шевченківського ліцею Шевченківської сільської ради Миколаївської області

Вчитель, що надихнув на написання есе - Колодка Світлана Миколаївна

Чому бути українкою - це моя суперсила?

Я пишаюсь тим що я з України, не лише через красу та дивовижжя моєї країни, а ще й через різноманіття наших традиційних страв. Я проживаю в Німеччині, і моя родина не раз пригощала німців нашим борщем, варениками чи пирогами. І я впевнено можу сказати, що німці полюбили нашу кухню за її різноманіття смаків та за її нереальні смакові якості.

Україна — країна, що сплітає в собі неперевершену красу природи та багатовікову історію. Нескінченні поля, мальовничі Карпати, чарівні річки та Чорне море — це лише краплина в багатстві природних скарбів.

Міста, сповнені історією, вражають архітектурною розкішшю. А сердечність та гостинність українців надає країні особливий колорит. Україна — це спокуслива симфонія кольорів, запахів та емоцій, яка зачаровує кожним своїм куточком.

Моя патріотична гордість лине з багатогранної спадщини та культурного багатства України. Я, як представник цієї країни, знаходжу невичерпну джерельну силу у визначальних аспектах її природи, історії та національної самосвідомості. Вибух кольорів та запахів різноманітних куточків України — це те, що робить цю країну неповторною та чарівною.

Але найбільше я пишаюся гостинністю та теплотою українських людей. Їхня відданість своїм традиціям та глибока повага до гостей роблять Україну унікальною. І, знаходячись у віддаленому куточку світу, я відчуваю себе часткою цієї великої та дружної родини.

Українська нація проявляє свою стійкість та міцний дух завдяки глибокому зв'язку із власною історією та нескореній волі до свободи. Героїчні дії, висока національна самосвідомість і готовність захищати незалежність формують сутність, яка робить українців стійкими та невразливими в обличчі будь-яких випробувань.

Зараз в Україні війна, ми героїчно боремося з дуже сильним противником, який значно більший за територією і кількістю населення, але ми не здаємося і ніколи не здамося, тому що правда на нашому боці, ми гідно захищаємо своє. Ми змогли згуртуватися заради Перемоги. Кожен з нас приносить загальну користь нашій незламній державі, кожен на своєму місці і робить свою справу. Разом ми сила.

Заради перемоги та мирного неба я вкладаю свою енергію та ресурси у наполегливу працю. Я готова подолати будь-які виклики. Моя відданість і рішучість є основою моїх дій, спрямованих на досягнення поставлених цілей.

Я розмовляю українською мовою, прославляю українську літературу, пісні та традиції. З моїм класом в Німеччині ми організували ярмарку українських страв, на якій збирали кошти для допомоги дітям сиротам, та тим хто отримав поранення через війну в Україні. А моя рідна школа часто відправляє гостинці на передову, так як я не в Україні, то мені допомагає мій дідусь приймати участь у подібних акціях, він знаходиться всю війну вдома.

Для підтримання бойового духу, я зі своїм українським класом пишемо листи-подяки нашим воїнам. Крім того, я намагаюся приймати участь у різноманітних патріотичних конкурсах, наприклад в конкурсі « Я — патріот України» мною було зайняте 2 місце на обласному етапі.

Україна — це не лише країна на карті світу, але і віддзеркалення різноманіття культур, яке надзвичайно цінно в наш час глобалізації. Кожен її аспект — чи то природа, архітектура, кухня, національна ідентичність чи героїчність нашого духу — приносить унікальний внесок у загальний багаж світу, роблячи Україну невід'ємною частиною світової спадщини.

Ось чим ми повинні пишатись. В унікальності, єдності і незламності — наша суперсила.

Вірю в Україну. Україна переможе і стане ще гарнішою, яскравішою і успішнішою. Слава тобі, Україно! Героям слава!Пишаюся, що я українка…