Каливод Каріна, студентка 1 курсу Державного професійно-технічного навчального закладу "Роменське вище професійне училище"

Вчитель, що надихнув на написання есе - Яцменко Світлана Миколаївна

Чому бути українкою – це моя суперсила?

Я вважаю, що бути українцями – це справжня суперсила моїх співвітчизників.  Саме так можна пояснити завзятість і наполегливу працю тисяч українців, які на всіх доступних світових платформах позиціонують себе як націю достатньо сильну фізично й потужну ментально, щоб здолати віроломного ворога.

Думаю, ви теж помітили, що сучасні міжетнічні та релігійні конфлікти можуть отримати продовження і розвиток далеко від географічної локації, де вони виникли. Представники різних національностей є носіями не лише культури, а й політичних інтересів свого народу на теренах, де проживають.

Чим керуються ті, хто, перебуваючи далеко від рідної домівки, не на словах, а ділом, доводять всесвіту важливість вирішення проблем, які виникають на Батьківщині? Напевно, внутрішнім непорушним переконанням у цінності внеску свого народу чи релігії у розвиток світової спільноти.

Не можу не згадати мою сусідку Столяр Юлію, яка, перебуваючи в Чехії, організувала однодумців для збору допомоги сім’ям постраждалих внаслідок російської агресії. Щотижня вони передають ліки, речі, продукти харчування, перераховують кошти.

Уже не раз доведено хибність тези про неспроможність України протистояти цивілізаційним викликам. Ми успішно завершували рятувальні операції під час стихійних лих, проводили збалансовану міжнародну політику, допомагали уникати гуманітарних катастроф. Задля цього ми вирощували пшеницю, будували комунікації, зводили мости.

Під час війни ми продовжуємо робити те ж саме, але з подвійним ентузіазмом. Тепер, коли потреби фронту важливіші, молодь долучається до акцій та зборів з метою підтримати захисників наших кордонів та бойових рубежів.

Я постійно долучаюся до збору продуктів, виготовлення сухих пайків та окопних свічок для наших захисників, організовую друзів для плетіння сіток. Упевнена, що разом ми швидше здолаємо підступного ворога.

Я - українка і цим пишаюся. Усі зацікавлені в мирному співіснуванні представників різних спільнот і конфесій, підтримують боротьбу України за свою державу та її демократичне європейське майбутнє. Увесь світ захоплюється міццю духу мого народу.

Насамкінець запевню, що сила українців у незнищенній переконаності, бо щасливі – лише вільні люди.  Ми прагнемо жити у злагоді і згідно заповідей Божих. Непохитність нашої віри зробила незламною українську націю.  Дарма цього не розуміють ті, хто нав’язує нам думку про меншовартість українців.