Курило Світлана, директор  Будинку дитячої та юнацької творчості Великописарівської  селищної ради Сумської області

Чому бути українкою – це моя суперсила?

Україна має багатовікову історію, яка сягає часів Київської Русі. Український народ створив унікальну культуру. Я пишаюся тим, що є спадкоємницею цієї багатої історії та культури. Україна є країною з прекрасною природою. У нас є гори, ліси, поля, річки та озера.

Український народ є сильним, стійким і працьовитим. Він пережив багато випробувань у своїй історії, але завжди знаходив сили для відродження.

Особливо зараз, під час війни, я пишаюсь тим, що я українка, тому що мій народ демонструє неймовірну мужність і незламність. Я  пишаюсь тим, що моя  країна є символом свободи та демократії для всього світу. Війна в Україні є трагічною подією, але вона також показала світові силу та незламність українського народу. Українці відстоюють свою свободу та незалежність.

Я пишаюся тим, що є частиною народу, який бореться за свободу, народу, який надихає весь світ. Я горда за свою країну, свій народ і свою історію. Бо я народилася і виросла в Україні, і ця країна є для мене рідною домівкою.

Незламність духу і сила української нації проявилися у її багатовіковій історії боротьби за свободу та незалежність. Український народ неодноразово вистояв перед труднощами та випробуваннями, відстоюючи свою землю та свою свободу. Сьогодні українські воїни героїчно захищають свою країну від російських загарбників.

Українські матері виховують своїх дітей в умовах війни. Українські волонтери допомагають цивільним та військовим. Ці приклади показують, що українська нація є непереможною !!!! Українці обов'язково переможуть у цій війні і побудують вільну та незалежну Україну. Ми маємо сильну віру в себе та свою країну !!!

Українці згуртувалися в єдиний народ і показали світу, що вони готові боротися за свою свободу до останнього. Кожен з нас намагається зробите щось для Перемоги, навіть якщо не усвідомлює цього. Просто тим, що ми є українцями, ми вже вносио свій вклад у боротьбу за свободу нашої країни. Ми є частиною українського народу, який є сильним і незламним. Наша гордість за свою країну і її історію є джерелом сили та опори для всіх українців.

Тут, на кордоні з росієюу невеличкому селищі, ми підтримуємо українських воїнів та цивільних. Ми донатимо на допомогу армії та волонтерській діяльності; ми плетемо маскувальні сітки; шиємо подушки, рукавиці; плетемо «круги» та шкарпетки; ми робимо окопні свічки, «запальнички», «розпалювальники»; збираємо лікарські рослини, а потім їх сушимо, фасуємо чаї; робимо лікувальні креми…

Ми поширюємо правдиву інформацію про війну в Україні в соціальних мережах. Розповідаємо  про Україну своїм друзям, колегам і знайомим. Ми є  голосом України у світі !!! А головне – МИ НАВЧАЄМО ДІТЕЙ !!! Ми не  боїмося робити те, що  можемо. Кожна наша дія може  та наближає Перемогу. Ми віримо у Збройні Сили України !!! Віримо у НАШУ  ПЕРЕМОГУ !!! Слава ЗСУ !!! Слава Україні !!!