Бойко Владислав, учень 10 класу Комунального закладу "Прудянський ліцей" Дергачівської міської ради Харківської області

Вчитель, що надихнув на написання есе - Хатамова Лілія Сергіївна

Чому бути українцем – це  моя суперсила?

Існують безліч факторів та аспектів, що роблять мене сильним, але одним із найважливіших є моя національна приналежність. Бути українцем – це не просто відомий факт народження в певній країні, але й особливий дар, справжня суперсила. Чому ж бути українцем є чимось особливим і надзвичайним?

По-перше, українська культура і традиції відзначаються своєю унікальністю і глибиною. Мова, музика, поезія, кулінарія – всі ці аспекти української культури створюють неповторний образ нації. Бути українцем означає мати доступ до багатої спадщини, яка надихає та збагачує тебе.

По-друге, українці славляться своєю гостинністю. Український народ завжди радо зустрічає гостей і дарує їм частину свого тепла. Ця якість робить мене сильнішим, оскільки сприяє створенню міцних зв'язків із іншими людьми. По-третє, історія України та досвід боротьби за незалежність надають мені силу волі та рішучість. Українці неодноразово доводили готовність відстоювати свої права та свободу, навіть у найважчі часи. І тепер, коли розпочалась повномасштабна війна у моїй державі, українці з гідністю дають відсіч ворогу.

Незламність духу та сила українців під час війни з Росією – це суперсила української нації.

Я пишаюсь героїзмом воїнів , які виявили відвагу у боротьбі з російськими окупантами, ризикуючи своїм життям , захищають нашу Батьківщину і гідність українського народу. Я пишаюсь своїми співвітчизниками , звичайними громадянами, які стали волонтерами, надаючи життєво необхідну допомогу військовим, простим людям, які опинились у складних життєвих обставина, внутрішньо переміщеним особам, безпритульним тваринам.

Ці герої, ризикуючи власним життям, допомагають людям на територіях, які постійно потерпають від обстрілів ворога. Я пишаюсь нескореністю українців, які дали гідну відповідь на окупацію наших земель на Херсонщині, Харківщині та інших містах та селах України.

Кожен українець зараз робить все можливе для пришвидшення нашої Перемоги. І хоча я лише учень та не маю власних коштів, щоб задонатити для ЗСУ, але я не стою осторонь. Ми з родиною збираємо матеріали для виготовлення окопних свічок, плетіння маскувальних сіток.

Я допомагаю розплітати нитки зі светрів , щоб моя мама в'язала теплі шкарпетки військовим. Наш ліцей збирає кошти для поранених бійців, які проходять лікування у шпиталі міста Харків.

Значну роль відіграє підтримка бойового духу , для цього учні нашого ліцею малюють малюнки, виготовляють патріотичні стрічки та різноманітні сувеніри. Я завжди долучаюсь до всіх заходів, які проводить ліцей. Такими діями я можу внести свій внесок у Перемогу.

Отже, незламність духу, сила, єдність українців виявляється у щоденних вчинках і рішеннях, у боротьбі за свої права та незалежність в умовах війни.

Бути українцем – це моя суперсила, що дозволяє мені бути унікальним. Я пишаюсь тим, що я частинка гордої, незалежної, сильної, незламної нації. У цьому моя суперсила!