Мене звати Іванна. Мені 10 років, навчаюсь у 5 класі. Люблю малювати, не раз відправляла свої малюнки ЗСУ, також відправляла випічку. Люблю ходити на танці, деколи їздимо виступати. У вільний час допомогаю мамі, і сиджу з маленькою сестричкою, якій 4 місяці. У мене мама Наташа, дуже хороша, красива. Завжди мені допомагає з уроками, підтримує мене, вислуховує, інколи дає пораду. Тато теж дуже хороший, інколи свариться, але всеодно його люблю. Хоча я його з народження не бачила, не чула. Ми з ним познайомились лиш рік назад. Так сталося, мама говорила. що коли вона була вагітна, то вони з татом разом не жили, так получилось, були посварені чи не говорили.

А у 2022 році ми з мамою переїхали жити у село Світильню, в Київську область до тата, почали жити з ним. Мені було трішки важко, було важко звикнути до нового місця, але я вже помаленьку звикла. А в 2023 році народилась моя сестричка, яку я дуже люблю. І люблю маму і тата.     

Я дуже злякалася, коли мама сказала, що почалась війна, мама ще тоді подзвонила до тата і казала не йти на роботу, і я переживала. Дуже страшно було, боялась, щоб до нас не прийшли руські і не вбили би бабу, діда, дядька, маму, тата і мене. Боялась, як їздять грузові машини, думала, що це танки.

Був випадок, що по моїй вулиці їхали танки, я сильно злякалася, а ще один раз було чути зриви, то ми з мамою почали речі збирати. Як пройшло трішки часу, ми переїхали жити до тата в Київську область, він нас позвав до себе жити. І ми переїхали, тут я найшла нових друзів, вчителів. Але трішки сумую за бабаою, дідом, дядьком, тьотьою, сестричкою і братиками.     

Перш за все моя мрія, щоб закінчилась війна, щоб був мир, спокій. Щоб всі дітки були щасливі, з рідними, близькими. Хочеться, щоб це все закінчилося і все було як раніше. Щоб всі люди, які воюють, захищають нас, повернулись до своїх домівок, дітей, жінок. Їм теж хочеться святкувати з рідними це свято, свято нового року і інші різдвяні свята. А так мрію про телефон, так як мама з татом поки що не мають змоги мені купити, бо в нас дома труднощі з грошима. Нам не хватає татовой зарплати, бо мама сидить дома з сестричкою. Хочу ще попросити для сестрички памперсів хоч 1 упаковку, бо дуже швидко розходяться.

Хай здійсняться всі бажання всіх діток, щоб був мир на землі, і скоріше закінчилась ця клята війна. СЛАВА УКРАЇНІ - ГЕРОЯМ СЛАВА! СЛАВА НАЦІЇ - СМЕРТЬ ВОРОГАМ!