64-річна Віра Сердюченко загинула 27 березня у селі Оскіл на Харківщині. В її дім та територію навколо влучили російські снаряди. Цей обстріл забрав також життя чоловіка Віри Володимира, доньки Людмили й онуки Карини. Вижив лише п'ятирічний онук Микита.

Все своє життя Віра Сердюченко прожила в Осколі. Там народилася, одружилася, виростила двох доньок – Людмилу й Олену.

Жінка мала середню освіту. Спершу була касиркою у місцевому колгоспі, а потім – соціальною працівницею в Оскільському психоневрологічному інтернаті. Останнім часом перебувала на пенсії.

«Коли б ми не приходили до бабусі, вона завжди була рада нас бачити. Любила онуків, доньок. Була добра, привітна й позитивна», – розповіла онука Дарина Святенко.

Віра була гостинною. Сусіди частенько приходили до її дому. Вона пригощала їх своїми фірмовими пиріжками з рисом та яйцями. Дарина каже, що теж дуже любила їх.

Крім роботи, значну частину свого часу жінка присвячувала домашнім клопотам, багато спілкувалася з онуками – розповідала їм історії, казки.

«Бабуся – людина, яка часто усміхалася. Вона підтримувала і любила своїх близьких і рідних. Я її дуже любила», – розповіла Дарина.

У загиблої Віри Сердюченко залишилися донька Олена, онуки Дарина, Денис та Микита. 

Історія з instagram каналу Victims of russia.