Кварцяна Олександра, студентка 1 курсу Відокремленого структурного підрозділу "Фаховий коледж технологій, бізнесу та права Волинського Національного Університету імені Лесі Українки"

Вчитель, що надихнув на написання есе - Чернюк Ірина Любомирівна

Чому бути українкою – це моя суперсила?

Я - українка! Народилася й все життя живу в Україні. Українцями є мої батьки, дідусі та бабусі. Я дуже рада, що проживаю саме в цій країні!

Наша країна – вільна, незалежна держава, але зараз, у час війни, вона вимушена відвойовувати свої території та свою незалежність, тому що сусідня країна-агресорка хоче загарбати наші кордони, мову, віру, традиції та все, що стосується України.

Україна має багату історію та славиться визначними людьми: Леся Українка, Тарас Шевченко, Іван Франко, Ліна Костенко та інші. Але ця війна внесла певні зміни в історію Батьківщини. Після закінчення війни буде багато нових видатних людей, які увійдуть в історію як люди, які змогли вистояти та перемогти ворога.

Моя країна також славиться визначними місцями, а саме: Карпатські гори, Чорне та Азовське моря, Замок Любарта, Хрещатик та ще багато інших. Але певні визначні місця, зокрема, заповідник "Асканія Нова", деякі музеї та інші зараз ми, на жаль, не можемо відвідати через те, що російські війська знищують їх.

Я вважаю, що українська мова є наймилозвучнішою, серце ніби заграє різними барвами, коли ти навколо чуєш, як розмовляють українською мовою.

У наш час українці роблять все можливе, аби жити у вільній та щасливій країні: донатять на зброю, воюють, волонтерять та роблять ще дуже багато чого задля нашої перемоги.

Українці - це той народ, який має дух та силу, адже вони згуртувалися та знищують ворога разом, підтримують один одного у складний для них та країни час та відстоюють незалежність разом. Прославляють Україну у піснях, віршах, творах, театральних виставах, у спорті та скрізь, де це можливо!

До війни людям здавалося дивним те, що українці шукають кращої долі за кордоном, але зараз вони вимушені виїхати задля власної ж безпеки. Але я впевнена, що коли закінчиться війна, усі люди обов'язково повернуться та будуть відбудовувати нашу країну разом, адже вони є незламними та сильними духом.

Я пишаюся, що народилася саме у цій країні, та впевнена, що проживу тут усе своє життя! Я з гордістю можу сказати, що в моїх жилах тече українська кров та що я є українка!