Мене звати Анастасія, мені повних 17 років. З 2018 року я живу в дитячому будинку сімейного типу "Ткаля". Тут я навчилась майже всьому, що може знадобитися в дорослому житті. Як і всі діти, я маю захоплення: полюбляю грати у волейбол, також мені дуже подобається танцювати і малювати.

Танцями я почала захоплюватися ще змалечку, коли десь грала музика, я танцювала, як вмію. А вже в цій сім'ї почала самоудосконалювати свої навички. У всіх таборах та санаторіях, в яких ми були, я збирала усіх бажаючих та ставила якісь цікаві флешмоби і номери. За декілька років розмалювала безліч картин по номерах, які зараз прикрашають будинок в Марганці, та в Яремче. Ще я люблю знімати відео у tik tok. Але ще не стала популярною(.      

Сім'я у мене досить велика. Наразі нас 13 дітей, і двоє батьків. Родина дуже дружня, постійно допомагаємо батькам та одне одному. Часто готуємо разом, граємо в настольні ігри, спілкуємось та гуляємо. Маємо свої сімейні традиції та звичаї. По вечорах дивимось фільми та граємо в приставку.

Той самий перший день війни, який відобразився в історії та пам'яті кожного члена нашої родини. Саме той день розділив наше життя на "до" і "після". Змінив нас самих, наше звичне життя, наші цінності. Наші почуття стали сильнішими, палкішими та нескоренішими.

В той день, першим ділом ми з сім'єю зібрали всі самі необхідні речі, тато одразу поїхав заправити машину, та закупити необхідні продукти. По всьому місту, та мабуть по всій країні були страшенні черги на автозаправках та супермаркетах. Всі були в паніці, і не знали, що ж буде далі.   

В зв'язку з тим, що місто було закрите, в нас не було можливості виїхати, тому ми лишились вдома. Потім добирали речі, щоб при першій нагоді, або ж якщо місто почнуть бомбити, ми могли схопити те, що є, та втекти кудись, рятуючи життя.   Батьки ж в свій час намагались утримувати спокій в наших та їхніх серцях, підтримуючи теплими словами, та вірою в наших героїв.  

Через деякий час ми почали допомагати воїнам різними способами. Однією з допомог було плетіння сітки. Я дуже хотіла би попросити LED-стрічку (20 м), яку можна підключити до power bank, бо якщо будуть планові відключення світла, вона гарно освітить кімнату, та не потребує багато електроенергії.