54-річна Олена Матвеєва загинула 23 березня 2022 року у Маріуполі. Разом із сусідами вона переховувалася у підвалі дев’ятиповерхівки на вулиці Металургійній, 19, на яку починаючи від 05:40 з різницею у кілька хвилин російські військові скинули дві авіабомби.

Вранці 23 березня на дім впали ще дві авіабомби

Повномасштабна війна застала Олену у Маріуполі. Вона гляділа свого п’ятирічного онука, поки донька з чоловіком поїхали за кордон на відпочинок.

«17 лютого ми полетіли. Залишили дитину з мамою. Назад добиралися з великими труднощами. 6 березня змогли заїхати. Місто горіло вже. Світла і води не було. Зв'язку також. Ми з чоловіком приїхали до мами, переночували і вирішили спробувати виїжджати. Було дуже страшно. Не знали, хто загине: вона чи ми. Нам пощастило, ми вибралися. Машину не розірвало. А ось мамі – ні. Вона не поїхала з нами, бо в місті залишався дідусь, її батько. Запаси їжі були», – розповіла донька загиблої Катерина.

20 березня 2022 року внаслідок авіаудару по будинку на вулиці Металургійній, 19 загорілися три під'їзди. А вранці 23 березня на дім впали ще дві авіабомби. Загинули щонайменше 37 людей, зокрема 9 дітей.

«Тіло мами пролежало під завалами два місяці. Її 82-річний батько щодня ходив і чекав. Тільки у травні почали розбирати будинок. Дідусь забрав тіло і повіз на своїй тачці. Я коли про це дізналася, дуже плакала. Мою маму і на тачці… Але потім зрозуміла, що так я хоч знаю, де вона. І ось тільки 11 вересня 2023 року я її поховала. Зі священиком, в труні, а не в пакеті. Сил немає від втрати», – сказала донька.

Олена Матвеєва була жителькою Маріуполя. Виховала доньку. Обожнювала онука. Була підприємницею, здавала в оренду квартири. Любила подорожі.

«Мама була дуже життєрадісна. Мала багато талантів: малювала, шила, танцювала. Займалася спортом, городами. Ніколи не сиділа на місці», – сказала донька.

В Олени Матвеєвої залишилися донька, зять, онук, батько та сестра. 

Історія з instagram каналу Victims of russia.