Савченко-Пастухова Вероніка, 16 років, учениця 11 класу Вільногірського ліцею № 4

Вчителька, що надихнула на написання - Роскокоха Тетяна Валеріївна

Конкурс есе "Війна в долі моєї родини"

Вранці я прокинулася, все як звичайно: збори до школи о сьомій ранку, але щось усередині мені казало: "Щось не так, але що?", потім у соціальних мережах почалося дещо дивне, промови російського президента, відео з вибухами. Потім дзвінок від подруги, де я чую, що почалася війна. Паніки не було, був тільки шок і не розуміння, що робити далі.

У школі усі обговорювали війну, а з кожним уроком людей було все менше, через те що батьки забирали своїх дітей додому.

У мене вдома мати з вітчимом почали дивитися новини кожного дня. Мій тато та дідусь були у нашій територіальній обороні. Батька могли забрати щодня на війну через те, що був у АТО. Перші сирени були дуже страшні. Всередині було багато паніки. Вперше, коли потрапила під сирену надворі, в мене почалася панічна атака, було дуже погано, дихання погіршало, температура різко і швидко змінювалася. Мені пощастило, що поряд були мої друзі, які допомогли мені перебороти страх і паніку.Через декілька місяців брата моєї мами забрали на війну.Ми дуже хвилювалися, особливо моя бабуся.

 Як змінилося моє життя після семи місяців війни? Я переборола паніку у середині себе,  зрозуміла, що спілкування з родичами є дуже важливим, і я не хочу їх втрачати. Знову почала спілкування з батьком та його родиною. Кожен місяць ходжу до бабусь. Почала більше цінувати своє життя, друзів. Почала ставитися більш серйозно до всього, що трапляється в житті.

Мир для мене сьогодні означає безпеку, де б ти не знаходився.

Людям на нашій планеті ще потрібно багато працювати, щоб забезпечити мир повсюди.

Я вважаю, що миру заважає гнила політика, яка передбачає собою брехню і підкуп людей. В першу чергу, нам потрібна політика з демократією, а потім вміння домовлятися одне з одним.

Я щиро вірю в те, що колись люди забудуть про зброю і війни та почнуть робити більше добра одне до одного і не важливо, якої раси чи національності будуть люди.