Марина Грицова загинула 19 лютого 2023 року у селі Бургунка на Херсонщині. Вона з чоловіком Геннадієм та його братом Сергієм бігли у підвал, коли на їхнє подвір’я впав російський снаряд. Усі троє загинули. 13-річний син Марини Єгор отримав поранення.

Вони з Геною дуже кохали одне одного

Марині Грицовій було 44 роки. Народилася в селі Ольгівка Херсонської області. Батьки рано померли і Марину виховувала бабуся. Після одруження жінка переїхала у Бургунку. Із чоловіком Геннадієм виховувала чотирьох дітей. Працювала на зборі фруктів – вишень, винограду, а також доглядала за садом. У вільний час поралася по господарству. Любила ліпити вареники, готувати плов, а ще обожнювала прибирати.

«Ні порошинки не було. Сміялися іноді, що вона завжди з віником. Марина багато часу приділяла родині. Пишалася дітьми, які мали успіхи у навчанні. Вони з Геною дуже кохали одне одного», – пригадала сестра чоловіка Марини, Лариса.

«Ні дня батьки не могли прожити одне без одного. Завжди мама з татом допомагали односельцям. За характером мама була дещо запальна. Завжди хвилювалася за сім’ю, повністю була віддана сім’ї», – додала дочка Ірина.

Від початку повномасштабної війни і під час окупації, що тривала до 12 листопада 2022-го, родина Грицових залишалася у Бургунці. Допомагали українським захисникам чим могли – готували їжу, прали та сушили одяг воїнів. Лариса припускає, що ворожі солдати обстріляли подвір’я Грицових через те, що ті активно допомагали ЗСУ.

У Марини залишилося четверо дітей, сестра, два брати, онук та онучка. Двома неповнолітніми дітьми опікується її старша донька Ірина.

Історія з instagram каналу Victims of russia.