46-річний Геннадій Грицов загинув 19 лютого 2023 року у селі Бургунка Херсонської області. Поряд обірвалося життя його дружини Марини і брата Сергія. Вони бігли у підвал, щоби сховатися від обстрілу, коли російський снаряд упав на подвір’я. Поранення того дня отримав син подружжя Грицових – 13-річний Єгор.

Вони бігли у підвал, щоби сховатися від обстрілу

Геннадій – родом із Бургунки. Закінчив місцеву школу. Навчався на водія, проте за фахом не працював. В Ольгівці познайомився з Мариною та у ранньому віці створив сім’ю. Працював у сільському господарстві. Займався зрошуванням. Удома вирощував виноград.

З початку повномасштабної війни родина Грицових залишилася у селі. Допомагала Збройним Силам України, зокрема прали і сушили одяг, готували їжу для захисників. Також Геннадій підвозив гуманітарну допомогу односельцям.

«Він і комашки ніколи не образив. Був добрим, цікавився справами кожного. Довіряв людям. Завжди дбав про свою сім’ю. Любив пекти торти, а особливо готувати бісквіт – той завжди виходив високий, смачний; зі збитими вершками, з горіхами», – розповіла сестра Лариса.

«Найкращий чоловік і батько, який допоможе і не кине у біді. Який навіть пішки прийде, якщо не буде можливості приїхати. Завжди знала, що як приїду у село – там батьки, які чекають, підтримають і допоможуть...», – додала донька Ірина.

У Геннадія залишилися мама, четверо дітей, сестра, онук та онучка. Молодшими дітьми подружжя Грицових опікується їхня старша донька Ірина. 

Історія з instagram каналу Victims of russia.