У ніч проти 1 червня 2023 року російська армія вкотре атакувала столицю України ракетами. У Деснянському районі Києва загинули троє людей. Зокрема, 9-річна Вікторія Івашко та її мама Ольга.

Вони просто хотіли жити

Вікторія народилася та зростала у Києві. Навчалася у школі №203. Займалася дзюдо в спортивному клубі. Дівчинка здобувала свої перші перемоги та мріяла про великі досягнення. Була життєрадісною і цілеспрямованою. Востаннє на татамі Вікторія вийшла за кілька днів до трагедії – наприкінці травня вона брала участь в змаганнях у Києві.

У ніч із 31 травня та 1 червня російська армія з території Брянської області РФ атакувала столицю України балістичними та крилатими ракетами «Іскандер». Їх було десять. Силам ППО вдалося знищити ворожі ракети. Їхні уламки впали на поліклініку в Деснянському районі. У той час місцеві мешканці намагалися зайти в укриття неподалік, але воно було зачинене. Не потрапили в укриття й дев’ятирічна Вікторія з мамою.

«Через ракетний обстріл загинули двоє прекрасних, життєрадісних, дорогих і улюблених для мене людей! Моя хрещениця Вікторія та кума Оля. Це велика втрата, серце розривається на шматки, розум не може повірити. Вони просто хотіли жити – бігли в бомбосховище, яке було закрите! Вони просто не встигли… Янголятка, ви завжди будете в моєму серці i душі», – сказала Анна, хрещена мама Вікторії.

У Вікторії Івашко залишилися дві бабусі, дідусь та інші рідні.

Історія з instagram каналу Victims of russia.