Близько другої ночі 18 жовтня 2023 року російські військові завдали шість ракетних ударів по Запоріжжю. Влучили зокрема у житлову багатоповерхівку у центрі міста. Там загинуло молоде подружжя – Діана Гайдукова і її чоловік Данило Коваленко.

Наші спогади назавжди залишаться у моєму серденьку

Діані було 20 років. Вона родом із Запорізької області. Навчалася у Національному університеті «Запорізька політехніка». Працювала адміністраторкою у кафе-кондитерській. Любила малювати, подорожувати, прагнула навчитися графічному дизайну.

У 2022 році Діана одружилась із Данилом. Ховаючись у бомбосховищі від російських обстрілів, хлопець зробив коханій пропозицію, і вона погодилась. Подружжя мешкало в квартирі у центрі міста разом із батьками Данила.

«Вони були найсвітлішими людьми, яких я тільки могла знати. Обоє талановиті, добрі, просто світлячки, які були по вуха закохані одне в одного, у життя та у цей світ. Діана та Данило любили. Знали, що треба цінувати кожну хвилину. Вони ловили моменти і тонули одне в одному. Поширювали свою любов на всіх навколо. Це подружжя було щасливе кожну мить разом», – сказала сестра Діани, Анастасія.

«Ти була янголом, яскравим промінчиком у цьому сірому світі. Від тебе було дуже багато підтримки. Наші спогади назавжди залишаться у моєму серденьку», – написала подруга Діани, Аля.

«Вона була світлою і веселою. Зовсім дівчисько. Вона не повинна була померти», – написали колеги Діани.

У Діани Гайдукової залишилися мама, тато, брати, сестри та інші рідні.

Історія з instagram каналу Victims of russia.