Близько другої ночі 18 жовтня 2023 року російські військові завдали шість ракетних ударів по Запоріжжю. Обстріляли, зокрема, багатоповерховий житловий будинок у центральній частині міста. Там загинуло молоде подружжя – Данило Коваленко і Діана Гайдукова.

Це подружжя було щасливе кожну мить разом…

Данилові було 23 роки. Він родом із Запоріжжя. Навчався спершу у Запорізькому авіаційному коледжі, а згодом вступив до Національного університету «Запорізька політехніка». Останнім часом працював у медичному центрі.

Данило обожнював музику – створював пісні й альбоми під псевдонімом Талон. Мав свій канал на YouTube. Любив малювати, грати у настільні ігри, гуляти і подорожувати.

«Коли Даня кидав мені демки своїх пісень, я завжди казала, що у майбутньому він стане відомими співаком, а я буду ходити на його концерти, як ВІП-персона, і говорити всім, що він – мій друг. На це він постійно голосно сміявся і дуже мило ніяковів. Тепер його немає, а я все ще так думаю», – написала подруга Данила, Марія.

У 2022 році Данило Коваленко одружився з коханою Діаною. Ховаючись у бомбосховищі від російських обстрілів, він зробив дівчині пропозицію і вона погодилась. Подружжя мешкало в квартирі у центральній частині міста разом із батьками Данила.

«Вони були найсвітлішими людьми, яких я тільки могла знати. Обоє талановиті, добрі - просто світлячки, які були по вуха закохані одне в одного, у життя, та у цей світ. Діана і Данило любили. Знали, що треба цінувати кожну хвилину життя. Вони ловили моменти і тонули одне в одному. Поширювали свою любов на всіх навколо. Це подружжя було щасливе кожну мить разом», – сказала сестра Діани, Анастасія.

У Данила Коваленка залишилися батьки та інші рідні.

Історія з instagram каналу Victims of russia.