71-річна Софія Мацюк загинула 2 вересня 2022 року в селищі Тернові Поди на Миколаївщині. Коли почався артилерійський обстріл, вони з чоловіком Сергієм поралися по господарству. Чоловік Софії також загинув.

Вона була дуже доброзичливою людиною

Софія – родом зі села Дарахів Тернопільської області. Коли була дитиною, втратила маму, її виховував тато. У юності мешкала в Тернополі. Закінчила місцеве вище професійне училище. Певний час працювала контролеркою. З майбутнім чоловіком Софію познайомила його сестра, він також із Тернопільщини. Після одруження пара оселилася в селищі Тернові Поди на Миколаївщині. Там Софія працювала у дитсадку, а згодом – на фермі. У 1995-му їй діагностували коксартроз. З 2000-х через цю хворобу вона перестала працювати, займалася домашнім господарством. Мала інвалідність.

Софія любила вишивати хрестиком. Останню свою роботу подарувала маленькому онукові Тимуру. Також задоволення їй приносив догляд за городом, де вирощувала овочі.

«Вона була дуже доброзичливою людиною. Нікого в житті не образила, поганого слова нікому не сказала. Була дуже скромною. Оскільки хворіла, поралась тільки вдома, далеко з двору не ходила. Щороку взимку, ще до війни, приїжджала до нас в гості на місяць-два», – розповіла дочка Софії, Людмила.

У Софії Мацюк залишилися дочка та онук.

Історія з instagram каналу Victims of russia.