67-річна Марія Булка загинула 9 березня 2022 року в селі Анисів на Чернігівщині. Того дня обстріли довго не вщухали. Люди сиділи в погребах. Коли стрілянина стихла, почали виходити на вулицю.

Місцеві чоловіки зробили для тіла Марії ящик

Марія Булка, яка теж вийшла надвір, біля хвіртки зустріла сусіда Андрія Дуденка. Вони розмовляли, коли поряд впав снаряд. Осколки потрапили обом у живіт, Марія та Андрій загинули на місці.

Марія Булка була родом із Чернігівщини. З чоловіком та дітьми жила в Анисові з 1980-х. Подружжя працювало у місцевому колгоспі: жінка – дояркою, чоловік – скотарем. Марія була активною людиною. Брала участь у змаганнях операторів машинного доїння.

Сім'я з нуля збудувала дім у селі. Після розформування колгоспів стали фермерами. Орендували скотарник. Невдовзі чоловік Марії захворів і помер.

18 останніх років життя вона провела з другим чоловіком. В обох за плечима був попередній шлюб і по двоє синів. Родина жила дружно, діти обох приїжджали навідувати батьків.

Разом із цивільним чоловіком Марія тримала господарство, обробляла город. Після загибелі жінки біля її хати квітнуть троянди, які вона посадила за життя.

Втративши маму, син Марії, Сергій Булка, пішов добровольцем на фронт. Казав, що хоче помститися за неї. Він загинув 6 червня 2022 року на Донеччині.

Через рік після смерті Марії помер також її цивільний чоловік.

«Маша була гарною людиною, компанійською. У них вдома завжди стільки друзів було, гостей. Вона дуже любила читати, дивитися телевізор. Цивільний чоловік її обожнював! Після її смерті поминки робив на 9, 40 днів, на пів року, рік… А потім і сам помер. Така трагедія», – розповіла Люба Манойлик, сусідка загиблої.

У березні 2022-го на Чернігівщині було складно знайти труну. Місцеві чоловіки зробили для тіла Марії ящик – у ньому й поховали жінку на кладовищі.

У Марії Булки залишилися син та онуки.

Історія з instagram каналу Victims of russia.