Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ірина Борисівна Подуненко

«Війна дуже круто змінила долю»

переглядів: 478

Ірина Борисівна стала заручницею обставин. Вона жила в селищі неподалік батьків, але, втративши роботу, змушена була тимчасово змінити місце проживання і розлучитися з донькою. Після смерті батька жінка повернулася на малу батьківщину і доглядає літню маму, а щоб трохи заробити на життя, береться за приватні замовлення. Її душа просить краси, але у селищі зараз лише бруд та запустіння.

Все почалося наприкінці травня 2014 року. Я була у Щасті, коли почали йти танки. Все було перекрито, транспорт не їхав. Я до Петрівки не могла попасти.

У нас у Петрівці будинки не постраждали, а ось у Щасті багато хто постраждав. Навіть серед знайомих є загиблі. Тяжко стало, коли зв'язок із Луганськом перервався, бо там було багато магазинів і простіше скрізь було добиратися.

Доньці на той момент було 18 років. Їй довелося виїхати, щоб із життям визначитись, тут було складно. Нині вона постійно у якихось роз'їздах. Добре, що може спілкуватися через соціальні мережі. У мене теж не було роботи, довелося їхати до Москви, шукати заробіток. А коли тато помер у 2016 році, я повернулася. Оформила опіку над літньою мамою, але цих грошей замало. Доводиться приватними замовленнями перебиватись. Роботу знайти дуже складно.

Будинок, у якому я раніше жила, стоїть покинутий. Зараз я живу разом із мамою, бо сама вона не може обходитися, а оплачувати два будинки надто важко.

Ми не відчуваємо впевненості у завтрашньому дні і це найстрашніше. Для мене було складно з дому їхати. Мені подобається Україна. Мене все влаштовувало до війни. Ми працювали, будувалися, купували все. Я ніколи не хотіла жити в іншому місці, але життя змусило. Війна дуже круто змінила долю.

Мрію про стабільне життя. Щоб нормальний заробіток був, упевненість у завтрашньому дні, щоб ми знову жили, раділи. Щоб було красиво, бо зараз відчувається, що у нас селища дуже занедбані та недоглянуті, дуже брудно.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Петропавлівка 2014 2021 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери 2014 2016 переїзд обстріли втрата близьких втрата роботи безпека та життєзабезпечення робота розлука з близькими
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій