Іванов Нікіта, 9 клас
Козинський ліцей Козинської селищної ради
Вчитель, що надихнув на написання есе: Гетьман Валентина Миколаївна

Моя Україна майбутнього

Для мене Україна, як і для більшості свідомих громадян, є не просто державою із загальновизнаними кордонами, вона є нашою Вітчизною, колискою нашого народу. За неї боролося й бореться понині не одне покоління українців, і вони це робили та роблять не просто так, а за нашу з вами свободу, незалежність. І тому ми повинні дякувати їм за те, що ми сьогодні можемо вільно жити, працювати, навчатися, мріяти та будувати плани на майбутнє.

На сьогодні для мене мир -- це не лише припинення бойових дій на території України, а й повернення українських кордонів дев’яносто першого року. Саме тих кордонів, за які зараз мужньо боряться українські військові. В ідеалі після перемоги України й повернення кордонів відділитися по максимуму від так званої росії, тому що як нас навчила історія такі вторгнення були і будуть продовжуватися надалі, якщо не вчинити певних дій.

Майбутнє України я, на жаль, не можу передбачити, але вважаю, що після перемоги вона розквітне, і це вже буде нова Україна без проросійської пропаганди та різних сепаратиських рухів.

Але для того, щоб це майбутнє настало, нам треба плідно працювати, спочатку над перемогою, а потім над подальшим розвитком нашої неньки. В України, як й в усіх держав, є свої плюси й мінуси. До плюсів можна віднести свободу у виборі діяльності, а до мінусів досить високий рівень корупції, який дуже сильно гальмує економічний розвиток.

І так, ми плавно підійшли до питання: «Що я буду робити після перемоги України?» Я впевнений, що після перемоги України почнеться тривалий процес відбудови держави, але знаю, що наша Батьківщина переродиться у щось більше, у щось, що ми повинні вибудувати власноруч. А тому зразу після настання перемоги я, за можливості, збираюся записатися до рядів волонтерів і разом із іншими небайдужими працювати на благо нашої неньки, поступово відбудовуючи її.

Мене на це рішення наштовхнула одна дуже відома цитата, яку приписують В’ячеславу Чорноволу, а саме: «Україна починається з тебе», -- і цієї цитати я намагаюся дотримуватися завжди.

Україна - це наша країна, і нам необхідно цим пишатися. Пишатися тим, що ми українці, один з нескорених народів, який намагалися підкорити не одну сотню років. А наші воїни саме зараз демонструють всьому світу нашу незламність, непокірність чужоземним загарбникам, що приходять раз за разом зі сторони колишньої московії й теперішньої росії. Але ми й зараз вистоїмо, бо ми українці! І як казав перший президент Чеченської Республіки Ічкерія Джохар Дудаєв: «Росія зникне тоді, коли зійде українське сонце».

Слава Україні!