Привіт, мене звати Аня. Я маю молодшого братика, маму, тата. Живу на деокупованій території. Люблю декламувати вірші, робити різні поробки, танцювати, займатися спортом, хобі, яке я відкрила під час війни - читання, я обожнюю читати. Зараз вивчаю поглиблено англійську мову самостійно, це важко, бо я лінувалася її вчити раніше але я дуже хочу оволодіти цією мовою. Чесно сказати, боюся НМТ, готуюся до нього, не знаю як обрати майбутню професію, яка буде мені подобатися. В яке місто вступати? В Харкові - навчання дистанційно, багато зруйнованих ВНЗ. В Київ? А якщо я не поступлю на бюджет, не наберу достатньо балів, а на контракт - батькам дуже дорого платити, що робити? А я хочу навчатися офлайн, бо три роки поспіль вчитися вдома мені дуже складно. Сумую за друзями, бо багато хто роз'їхався в різні куточки світу. Дякую, що вислухав мене, Миколаю!

Я готувалася до випускного в музичній школі, збиралися робити концерт з друзями, готувала етюди на гітарі. Кожен рік я на свій день народження загадувала одне й те саме бажання, щоб не було війни (бо в школі нам розповідали про Другу світову війну і я дуже хвилювалася, що війна повториться і застане мене). Але 2022 року, моє бажання не здійснилося. Почалася вона - війна, мій найбільший страх, став реальністю. Приїхали на мою малу Батьківщину, у мої рідні Савинці вражі танки з намальованими Z. Вкрали дитинство, мрії, безтурботне життя, навіяли страх, біль і муку! Як я плакала, молилася, не знала чи прокинуся живою завтра чи ні. Боялася за життя малого братика, який падав і ховався від звуків літака й вибухів. Це так страшно, коли ти думаєш, що батьки тебе захистять, але подивившись на їхні розгублені очі розумієш, що вони не в силі зупинити це страхіття. Мене від страху трясло, я намагалася опанувати себе.

Щоб я хотіла? Щоб закінчилася війна, діти обняли свого татка, мати поцілувала свого сина, а дружина не плакала на могилі чоловіка. Хочу, щоб знову купатися в річці, ходити в ліс, а не боятися мін. Хочу ходити до школи, а не вчитися три роки онлайн. Але хотіла б я новенький телефон для навчання, щоб пам'яті в телефоні було більше. Або солодощі чи може фрукти. Поїхати в Карпати відпочити від усього цього. Дякую, Миколайчику. Щасливого Нового року, Перемоги! Слава Україні! Героям слава!