Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ірина Іванівна Меліхова

«Виїхали, коли на вулиці з’явилися перші трупи»

переглядів: 111

Ірина Іванівна мешкала у Бахмутському районі. Тривалий час відкладала від’їзд, бо і в неї, і в сина була робота. Однак, коли в селі з’явилися загиблі, виїхала

Мені 60 років. Я з села Опитне Бахмутського району. Мій чоловік давно помер. У мене є двоє дорослих синів. Вони жили окремо. Ми працювали, мали квартири, а тепер все втратили: і роботу, і житло.  

Після того, як почалася війна, ми з сином ще деякий час ходили на роботу, а коли на вулиці з’явилися перші трупи, виїхали. 

У день нашого від’їзду був обстріл – розбили дитячий садок. Стрільба почалася о четвертій годині ранку, а о п’ятій ми планували виїжджати. Довелося почекати, поки стане тихіше, і тільки тоді їхати. 

Мій онук залишився в Горлівці. Поїхав провідати батька і не встиг повернутися назад. Я так вже так довго не бачилася з ним!

Внучка дуже злякалася прильотів – тепер кричить ночами.

Їй лише п’ять років. Ми виїхали в Мирноград. Тут спокійніше, але вона все рівно боїться.

Після нашого від’їзду односельчани також потихеньку покидали село. Під час одного з обстрілів завалило людей у підвалі. Їх не змогли дістати. Цей трагічний випадок став поштовхом до масової евакуації: всі жителі села роз’їхалися.

Ми зупинилися в Мирнограді, бо тут батьківська хата. Щоб далі їхати, немає ні здоров’я, ні грошей. 

Хочеться, щоб швидше закінчилася війна, щоб усі жили мирно, щоб діти і внуки були здорові.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Опитне 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли втрата близьких втрата роботи безпека та життєзабезпечення житло робота літні люди (60+) діти внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа розлука з близькими окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій