Клочан Єгор, учень 10 класу ХСШ №132 І-ІІІ ступенів

Вчитель, що надихнув на написання есе - Олексієнко Наталія Володимирівна

Моя Україна майбутнього

Зараз іде війна. І багато українців не розуміють, що їх чекає у майбутньому. Чесно кажучи, ніхто цього точно не знає. Але зараз єдине, що в нас залишається – це вірити.

Вірити у те, що в нас буде прекрасне й щасливе майбутнє. Тому що те, у що ми віримо, напряму впливає на те, що нас чекає у майбутньому, до чого ми врешті-решт прийдемо.

А зараз давайте поміркуємо, у що саме ми повинні вірити для того, щоб зробити Україну найкращою країною майбутнього, яка буде прикладом для наслідування усім іншим у світі. І перша умова успішної та прекрасної України – це, звісно, мир. Без миру не буде нічого. Без нашої перемоги не буде нічого.

І зараз наші Збройні Сили роблять усе, щоб досягти цієї мити якнайшвидше. І ми повинні допомагати їм усім, чим ми можемо, щоб прискорити цей жаданий день перемоги.

І друге, у що ми повинні вірити, - в наше економічне благополуччя після війни. Бо стабільна та сильна економіка є основою сильної та успішної країни. В прекрасній Україні майбутнього повинна бути найкраща освіта, найкраща медицина, найкраща заробітна платня. Ми повинні стати прикладом для інших.

Потрібно зробити так, щоб усі найбільші та найуспішніші світові корпорації інвестували кошти в Україну, щоб їм було вигідно це робити. Ми також повинні будемо створити гарні умови для розвитку українського бізнесу.

Щоб наші компанії нічим не уступали або навіть були кращими за іноземні. І в нас є усі шанси, щоб це реалізувати. Для цього нам усім потрібно об’єднатись задля спільної мети та робити для цього усе, що ми можемо, усе, на що ми здатні. І третє, що нам потрібно для успішної та прекрасної України – це сильна армія. Бо, як ми вже, нажаль, знаємо, без сильної армії не може бути сильної країни.

Бо завжди будуть ті, хто намагатиметься перешкодити або навіть зруйнувати нас та наш дім, і ми повинні бути впевненими у тому, що за потреби ми зможемо себе захистити та дати відсіч усім нашим ворогам.

Для цього нам потрібно приділяти багато уваги модернізації власного озброєння, реформуванню військ. Також ми можемо об’єднуватись у союзи з нашими партнерами. Бо, коли нас багато, нас не подолати!