Донецька ОВА та Платформа пам'яті Меморіал згадують убитих росіянами жителів Донеччини.

40-річний Роман Семенцов загинув на залізничному вокзалі Краматорська 8 квітня 2022 року. Того дня російська армія «Точкою У» вбила 61 людину, яка чекала на евакуаційний потяг, ще 121 поранила.

«Він казав: «Не можу сидіти, хочу допомагати!»

Роман Семенцов працював на Новокраматорському машинобудівному заводі. Після повномасштабного вторгнення росії Романа відправили у відпустку, і він казав: «Не можу сидіти, хочу допомагати!»

Чоловік приєднався до волонтерів благодійного фонду «Все буде добре», які вдень і вночі координували евакуацію мирного населення Донеччини.

«Роман завжди намагався випромінювати позитив. Зрозуміло, що кожен, хто зважився на евакуацію, багато всього бачив і пережив, а попереду – довга та нелегка дорога. Тож підтримка людям неабияк потрібна, особливо малечі. Роман відповідав за посадку на поїзд груп з дітьми від 5 до 15 років. Одразу було помітно, що це максимально комфортна людина, що він добрий, може завжди прийти на допомогу. Знаю, що це такі заїжджені кліше, але це була правда про нього», – розповів про колегу з фонду «Все буде добре» волонтер Владислав Данильченко.

Колеги Романа згадують його як людину, яка погоджувалася на найважчу роботу. Кажуть, Роман усе сприймав з гумором, випромінював позитив і завжди намагався підбадьорити інших.

Роман був багатодітним батьком.

Історія з instagram каналу Victims of russia.