У березні 2022 року в Гостомелі Київської області загинув місцевий мешканець Олександр Гаврусь. Точна дата загибелі чоловіка невідома. Його тіло виявили лише за пів року.

Він для мене досі живий

«Це був розстріл, вогнепальне поранення голови та тіла. Руки були зв'язані. Знайшли його на полі. Можливо, тікав», – розповіла подруга загиблого Аліна Палій.

Олександру Гаврусю було 37 років. Він працював електриком і займався ремонтом автівок.

«З підручних засобів міг зробити будь-що. Він був дуже добрим, ніколи нікому не відмовляв у допомозі», – сказала Аліна Палій.

Саме вона розшукувала тіло Олександра довгих пів року. З'ясувалося, що чоловіка поховали в травні 2022-го. Згодом слідчі провели ексгумацію і підтвердили особу загиблого.

«Шукала в соцмережах, їздила по селах, питала в людей, може, хтось бачив чи знає, що з ним, де він. Їздила на кладовище – туди, де були могили невідомих, їздила по моргах. І нарешті знайшла на цвинтарі. Його поховали навіть без таблички…Потім була ексгумація і підтвердили, що то він», – розповіла Аліна Палій.

«Я сама купила хрест, який підписували. Дуже плакала. Приїздила на могилу через день, просто поговорити, бо дуже його не вистачає, в нас стільки було планів, незакінчених справ... Коли збиралися з друзями їхати на могилу, то так говорили про нього, наче їдемо в гості до живого: «Поїхали до Сашки. Треба Сашку завезти сигарет». Це так важко, коли кожного дня можеш поїхати до нього просто покурити, попити кави... А тепер їдеш на могилу. Я зараз за 2000 кілометрів від дому. Купила тут гарні підсвічники і кажу: «Це повезу для Сашки». Він для мене досі живий», – додала Аліна Палій.

В Олександра Гавруся залишився неповнолітній син.

Історія з instagram каналу Victims of russia.