65-річний Анатолій Ткаченко потонув у Голій Пристані на Херсонщині 7 червня 2023 року. Повінь у місті почалася через те, що напередодні російські війська підірвали греблю Каховської ГЕС. Вода до будинку, де перебував Анатолій, наблизилася дуже стрімко. Він був прикутим до ліжка й не зміг врятуватися.

Він був прикутим до ліжка й не зміг врятуватися

Анатолій народився та жив у Голій Пристані. Працював у річковому порту. Друзі називали його моряком. Останні кілька років життя мав проблеми зі здоровʼям, не міг ходити. Любив дивитися телевізор, часто до нього навідувалися друзі.

«Мій батько був дуже мʼякий, спокійний і добрий. Любив дітей та онуків», – розповіла про тата донька Юлія.

На початку повномасштабної війни російські війська окупували Голу Пристань. Анатолій залишався у рідному місті. Родичі пригадують: він прагнув бути там до останнього й чекав на звільнення Голої Пристані Збройними Силами України. Та й виїхати з окупації для нього було вкрай складно через проблеми зі здоров’ям.

6 червня 2023 року російські окупанти підірвали греблю Каховської ГЕС, а під ранок наступного дня затопило будинок на вулиці Ушакова, де мешкав Анатолій. Це оселя його дочки Юлії. Коли вона у листопаді 2022-го евакуювалася з міста, її рідні поселилися там. Під одним дахом зібралися Анатолій, його колишня дружина та син. 7 червня в будинку були також знайомі родини з дитиною.

«Вода підійшла дуже різко, буквально за пів години. Наші знайомі з дитиною, мама і брат встигли втекти до двоповерхового будинку, що неподалік. Батька вони не змогли з собою забрати», – сказала Юлія.

У Анатолія Ткаченка залишилися донька, син і четверо внуків.

Історія з instagram каналу Victims of russia.