60-річний Олександр Ходак загинув 5 жовтня 2023 року, коли російські солдати завдали ракетного удару по селу Гроза Харківської області. Ворог поцілив у місцевий магазин і кафе, де на поминки за українським військовим Андрієм Козирем зібралося багато людей. Цей обстріл відібрав десятки життів. Загинули й сестра Олександра Ірина Харбака, їхні друзі, знайомі.

Він був моїм другом і порадником

Захисник Андрій Козир був другом Олександра. Він прийшов на поминки разом зі своєю дружиною Галиною – вона після час ракетного удару потрапила до лікарні.

Олександр Ходак був родом із Грози Харківської області. Працював у ремонтній службі на одному із підприємств селища Шевченкового, а згодом був водієм автонавантажувача. Працював до початку повномасштабного вторгнення. 15 липня 2023 року вийшов на пенсію. Займався домашнім господарством, порався на городі.

«Батько мав дуже добрий і спокійний характер. Я ніколи не бачив, щоб він був агресивним чи щось подібне. Завжди врівноважений. Працелюбний. Він був моїм другом і порадником», – розповів Віктор Ходак, син Олександра.

У загиблого залишилися дружина, син, онук, сестра та інші рідні.

Історія з instagram каналу Victims of russia.