69-річний Анатолій Козир загинув у селі Гроза на Харківщині під час поминального обіду за племінником Андрієм – українським військовим. 5 жовтня 2023 року близько 13.00 російська армія завдала ракетного удару по кафе, де на поминки зібралося багато людей. Поряд із Анатолієм загинули син Ігор і донька Ольга, онук Іван, а також члени родини племінника. Той удар ворога відібрав десятки життів.

Тепер же залишилися тільки ми з сином. Одні у цілому світі…

Анатолій Козир був родом із Грози. Після закінчення училища працював спочатку в місцевому колгоспі – водієм і трактористом, а згодом – токарем, асфальтоукладником у дорожній організації у селищі Шевченковому. Останнім часом був на пенсії. Разом із дружиною виховав двох дітей.

«Андрій Козир – рідний племінник мого колишнього чоловіка, вони навіть схожі з ним. Ми дуже дружили сім'ями. Анатолій був на 13 років від мене старший. Ми познайомилися на роботі. У нас було нелегке життя. Він добре ставився до дітей. Я похоронила його батьків, підтримувала… Багато чого у нашій сім'ї було на мені. У 2021 році ми з Анатолієм розлучилися. Під час окупації донька Оля допомагала батькові. Усі сподівалися, що після звільнення села від окупантів життя нарешті налагодиться… Тепер же залишилися тільки ми з сином Олі – Владиславом. Одні у цілому світі», – розповіла Валентина Козир, колишня дружина Анатолія.

У загиблого залишився онук та інші родичі.

Історія з instagram каналу Victims of russia.