Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Катя Бондаренко

"Війна допомогла зрозуміти, хто в моєму колі спілкування зрадник, а хто справжній друг"

переглядів: 321

Бондаренко Катя, 15 років, учениця 9-А класу КЗО «СЗШ №29», м. Дніпро

Вчителька, що надихнула на написання - Скиба Анна Юріївна

Конкурс есе "Війна в долі моєї родини"

Війна︎ ︎–︎ ︎це жахлива подія, яка зруйнувала життя мільйонів людей.

Я досі пам'ятаю той день, коли я прокинулася від вибуху у своєму місті, коли моя сім'я днями була на нервах, коли ми збирали тривожну валізу, коли годинами дивилися новини, контролюючи обстановку в інших містах, де є твої друзі та інші близькі люди.

У ті дні було страшно усвідомлювати, що почалася війна, але такі є реалі нашого часу.

︎У той період ніби поклали величезний камінь на плечі, який заважав рухатися далі, заганяючи тебе у стрес та вічну втому. Почуття смутку, що буквально вчора ти жив звичайним життям, а сьогодні все повертається в те русло, яке ти більше не зможеш повернути до того становища, яким воно було завжди.

Для батьків цей день мав бути звичайний будній день, але для мене цей день був дуже бажаним, бо я планувала зустрітися зі своєю подругою, з якою я тривалий час спілкувалася через соціальні мережі, адже саме того дня вона мала святкувати день народження. На жаль, плани кардинально змінилися і ми досі так і не побачилися.

Війна дуже допомогла мені багато чого переосмислити: те,  наскільки дороге життя; те, що так важливо цінувати кожен момент, не живучи минулим чи майбутнім. Також допомогла зрозуміти, хто в моєму колі спілкування зрадник, а хто справжній друг. Життя батьків повернулося в колишню течію, чому я дуже рада. Єдине, що змінилося так це те, що вони стали набагато обережнішими.

На мою думку, сам факт того, що почалася війна, вже багатьох здивував. Багато хто не вірив, що в двадцять першому столітті може початися війна.

Здивувало те, що настільки заплющені очі у сусіднього народу, який зараз намагається забрати наші території, звинувачуючи нас у своїх новинах у всіх гріхах.

Мир - це недосяжне поняття, яке зараз так необхідне світу. Баланс і спокій, дружба та добрі стосунки. Мир – це коли люди вміють розмовляти, вирішувати конфлікти та всі питання словами. Зараз у багатьох країнах була, є і будуть війни, які забирають життя безневинних дітей, безневинних дорослих, безневинних тварин. Кожен із нас хоче жити спокійно, жити у своїй країні під мирним небом. Країна, де давно забуто, що таке мир і спокій не може процвітати, розвиватися, тому настільки важливо жити в гармонії. Відсутність миру ︎– ︎зіткнення двох сторін, які не змогли знайти компроміс. Спираючись на всі конфлікти, хочу сказати, що у будь-якій ситуації дуже важливо зберігати спокій та поважати вашого співрозмовника. слухати і вміти слухати чужу думку, а не дивитися зі своєї дзвіниці і вважати, що тільки ваша думка правдива і якщо з вами хтось не згоден, то він неправий.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Дніпро 2022 Текст Історії мирних діти безпека та життєзабезпечення освіта діти перший день війни 2022 Конкурс есе 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій