Я проживаю в селищі Петропавлівка Луганської області з чоловіком і його мамою. Свекруха незряча і глуха, тому кожну хвилину доводиться сидіти з нею вдома. Чоловік підробляє, але не завжди така можливість є. Особливо зараз, коли епідемія. Він перехворів коронавірусом, тому два тижні сиділи вдома, звісно, без коштів. Поки був мир, була робота, в нашому прикордонному селищі його не вистачає найбільше.

Я добре пам'ятаю той день, коли почалися перші обстріли. Це відбувалося недалеко від нашого будинку. Було дуже моторошно і страшно. Якщо до війни я боялася грому, то після всього, що ми пережили, на грім не звертаю ніякої уваги.

Віднедавна ми знову чуємо вибухи

Спочатку ми ховалися, а потім перестали, тому що це дуже важко. Мамі було складно пояснити, що відбувається, і нам усім доводилося залишатися в будинку.

Поки було спокійно, люди розслабилися, трохи заспокоїлися і призабули минулі страхи. Але з недавніх пір знову почалося. У нас не дуже тихо. Знову все на нервах і кожну хвилину здригаємося.

Червоний хрест надсилає мамі памперси. Спасибі їм велике. Минулого року нам допомагали норвежці, і завдяки їм ми пережили зиму. Ще була допомога від самаритян "Товариство Самаритян України".

Найголовніше - щоб настав мир, а решта буде добре.