Легенька Юлія

8 клас, Високопільський ліцей Валківської міської ради Богодухівського району Харківської області

Вчителька, що надихнула на написання – Федорченко Світлана Олексіївна

Чому бути українкою – це моя суперсила?

Війна неочікувано вторглася у наші життя. Зламала всі наші плани та мрії, відібрала у нас право на спокійне, мирне життя. Війна - це дуже непросто. Коли ти бачиш що відбувається в твоїй країні, то не можеш словами описати свій стан. Діти та підлітки як ніхто відчувають цю біль, а саме біль за свій дім. Не дивлячись на всі труднощі, українці об’єдналися заради єдиної цілі. Я дуже сильно пишаюся своїм народом, нашими незламними людьми. Всім було важко почати жити в умовах війни, ми не хотіли вірити що це відбувається з нами. Я не могла повірити що таке горе спіткає Україну, і також що застану війну в свій безтурботний вік. З великим сумом дивлюся новини, де безжалісний ворог вбиває людей, знищує міста та села. Люди лишаються без домівок, втрачають своїх рідних.

Болісно було спостерігати, як в перші дні війни батьки, зі сльозами на очах, в паніці, збирали тривожну валізу. Повна відсутність думок що робити, куди бігти, як рятуватися.

Мені, як нікому, хотілося щоб усе швидше припинилося, і ми з сім’єю могли спокійно жити. Тисячі, мільйони українців прокинувшись двадцять четвертого лютого були розгублені. Але ми все ж таки побороли страх. Об’єднавшись в одне ціле - чоловіки, жінки, діти, старенькі, в міру своїх сил, стали на захист своєї Батьківщини. Ми обрали шлях перемоги, і неухильно крокуємо ним зараз.

Я, разом з іншими дітьми ліцею, допомагаю волонтерам у зборі продуктів харчування, оберегів, окопних свічок для наших хлопців на передову та військові шпиталі. Я ще школярка, але відчуваю, що разом, ми маємо суперсилу, яка здатна прогнати ворога з нашої рідної землі.

Дуже вдячна захисникам та захисницям, які віддають свої життя за дітей, Україну та ії майбутнє. Просто за те, щоб я могла зараз жити, мати їжу та воду, дах над головою. Вдячність за кожну хвилину, проведену разом зі своєю сім’єю.

Війна-це дуже страшно, вона приносить страждання і руйнування. Але я вірю що ми переможемо, бо добро завжди перемагає зло. І нарешті настане мирне життя.