Мир між людьми дуже важливий. Це як взаєморозуміння між друзями. Якщо цього не буде, то і дружба зникне.

Зараз тривають воєнні дії в Донецьку та Донецькій області. Наша сім'я була змушена виїхати з Донецька 2014 року. Тоді я закінчила третій клас і мала перейти в четвертий, але ми поїхали в Харківську область, у Балаклею.

Я поміняла школу. Зазвичай, за розповідями знайомих, я чую, що їм важко знаходити спільну мову. Ну, а мені було дуже легко, тому що відразу почала з ними говорити. Вони постійно щось запитували, я постійно відповідала на ці запитання. Це тривало упродовж року.

2015 року ми переїхали до Краматорська. Я знову поміняла школу. Цього разу зі мною спілкувалися не всі, а без спілкування мені не дуже добре живеться. Тому такий бар'єр заважав у навчанні. Мені не подобалося в тій школі. За той час, що я вчилася в ній, ми поміняли два місця проживання.

Зараз я вчуся в Краматорській українській гімназії. Мені там подобається вчитися. У мене з'явилися друзі, з якими я часто спілкуюся. Сподіваюся, я буду вчитися в гімназії до одинадцятого класу.

За час воєнних дій дуже багато чого змінилося і в моєму характері, і в стилі спілкування.

Мир між народами, як я вже казала, важливий, і якщо зникає взаєморозуміння, то у кращому разі товариші перестануть спілкуватися, а в гіршому між ними буде ворожнеча. Так і між країнами. І це дуже погано.