Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Галина Петрівна Бойко

«У перші дні війни мене контузило – втратила слух»

переглядів: 561

Наше селище знаходиться саме на лінії розмежування. Із 2014 року нас бомбили з обох боків. Я не ховалася, бо син заборонив бігати в підвал. Він боявся, що мене десь осколком уб’є. Мене дивом вдома ледь не вбило. Так бомбили, що в нас вікна повибивало разом із рамами. Дах був, як решето. Ми п’ять років жили, як у будці, тому що вікна забили розрізаними паласами та плівкою.

У перші дні війни мене контузило. Слух я втратила, але потім слух трішки вернувся, хоча вже не такий. Снаряди поруч впали: один у трьох метрах, другий – у десяти. Я тоді була вдома. Сиділа біля того проміжку стіни, що між вікнами. Син каже: «Мамо, піди звідти». Я кажу: «Андрійку, якщо будуть осколки, вони ж не будуть летіти в стінку». І тут 12-сантиметровий осколок пролетів просто в мене над головою.

Майже рік ми були без води, без світла. Привозили хліб через день. Машина приходила до 12 годин; устиг взяти хлібця – добре, не встиг – значить, ні. Магазини працювали, але кількість продуктів харчування була обмежена.

Пенсія в мене маленька, хоч і чорнобильська. Ми із сином живемо вдвох, нам цієї пенсії вистачає тільки кінці з кінцями зводити.

Я мрію, щоб було тихе й мирне життя, більше нічого. Раніше все в нас було, зарплата була невелика, але ми на цю зарплату і кредити оформляли, і жили нормально.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Верхньоторецьке 2014 Текст Історії мирних 2014 зруйновано або пошкоджено житло поранені психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій