Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Данііл Бойченко

"В перші дні, коли це все тільки починалось, я не зовсім розумів, що трапилося"

переглядів: 93

Бойченко Данііл, 16 років, студент групи ЕТ-21-1/9 КЕФК м. Кам'янське

Вчитель, що надихнув на написання есе: Гусак Наталія Сергіївна

Конкурс есе "Війна в долі моєї родини"

Тема війни дуже актуальне в наші часи та більшість людей лякаються цієї теми й намагаються не розмовляти про це. За вісім років життя в Донецькій області я звик до всього, що там відбувалося. В перші дні, коли це все тільки починалось, я не зовсім розумів, що трапилося, адже мені було лише вісім років. Пам’ятаю, як батьки переживали ,не знали що робити й куди дітися. Прийняли спільне рішення - залишитися вдома і нікуди не виїжджати…

Лише тоді я по-справжньому зрозумів, що все дуже серйозно.

В перші дні я відчував багато різних емоцій: страх, нерозуміння та дуже великий викид адреналіну. Одразу після затишшя батьки зібрали всі важливі речі й ми пішли у підвал, в якому відсиділи майже добу. Останні дні ми знаходитись вдома, але завжди були на готові. Через рік ми звикли до всього цього і вже знали, що і як треба робити в екстреній ситуації.

День початку війни у 2014 році для мене та моїх батьків був найстрашнішим, бо ми ніколи навіть не уявляли, що таке могло статись Цей день вніс кардинальні змін як у моє життя, так і життя моїх рідних.

З початком повномасштабної війни 24 лютого 2022 року було таке відчуття ніби повернувся у 2014 рік, але все набагато гірше. Почали з'являтися деякі труднощі та зміни у житті. Були як матеріальні проблеми, проблеми з житлом, так й проблеми пов'язані з навчанням. Для мене життя не змінилося: виживання, очікування, щоб усе прийшло до норми та знову жити як раніше. Для мене великим шоком та здивуванням стало те що у 21 столітті саме таким агресивним способом буде вирішуватися проблеми між двома країнами. Я був впевненим, що війни такого типу будуть вирішуватися таким чином, щоб від цього не страждало мирне населення. Напевно я помилився, думаючи що ми дійшли до такого еволюційного прогресу, що можна було розв'язати ці проблеми іншим способом. І від цього дуже прикро .

Головна проблема у тому, що через війну страждають мирні люди, які від випадкових пострілів і снарядів гинуть, руйнуються їхні будинки. Через війни суттєво погіршується економічне становище країни, у людей виникають проблеми з забезпеченням собі нормального життя.

Мир для мене - це коли на у твоїй країні панує стан спокою і гармонії, це коли ти спокійно можеш спати та не хвилюватися що з тобою і твоїми рідними щось трапиться. Саме у мирний час ти розумієш, що твоя країна може спати спокійно. Мирного неба над головою!

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Галицинівка 2022 Текст Історії мирних молодь 2014 переїзд обстріли безпека та життєзабезпечення освіта діти перший день війни 2022 Конкурс есе 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій