Чотиримісячний Максим Задніпровський загинув 23 березня 2022 року від російського авіаудару по житловому будинку у Маріуполі.

В один день у родині Задніпровських загинули невістки і дуже довгоочікувані онуки

Його батьки – Катерина й Микола Задніпровські – жили у Кальміуському районі на вулиці Металургійній, 19. Разом із ними від обстрілів там переховувалася й родина старшого брата Миколи – Олександра. Брати готували на багатті, ходили по воду. Дружини дбали про малюків – дитині Олександра було три місяці.

Район, де жили Задніпровські, ворог обстрілював цілодобово. 19 та 21 березня неподалік розірвалися кілька бомб. Люди переховувалися у підвалі. 23 березня 2022 року о 5:40 російський літак із різницею в кілька хвилин скинув на дім дві бомби, від яких загинули щонайменше 40 людей.

«В один день у родині Задніпровських загинули Микола й Олександр, невістки Катя та Вікторія і дуже довгоочікувані онуки Максим і Дарʼя. Після того, як стало відомо, що під'їзд завалило, батьки Миколи і Сашка неодноразово намагалися туди потрапити, але із Сартани, це селище під Маріуполем, до міста не пускали. Тільки наприкінці квітня тато потрапив туди, однак розібрати завали на той час було неможливо», – згадала кума Олександра і Вікторії Задніпровських, Анна Вакуленко.

Розбирати завали на Металургійній, 19 почали у середині травня. Тоді дістали щонайменше 37 загиблих людей. 16 травня опізнали усіх Задніпровських. Тіла вбитих були дуже понівечені.

17 травня Задніпровських поховали. Домовини були закриті. Маленький Максим був в одній труні з мамою.

У Максима залишилися бабусі, дідусі і тітки. 

Історія з instagram каналу Victims of russia.