Кириленко Катерина, учениця 8 класу Зеленодольського ліцею №2

Вчитель, що надихнув на написання есе - Сороколіт Олена Василівна

Чому бути українкою - це моя суперсила?

Чому бути українкою - це моя суперсила? Що саме для мене "суперсила"? Суперсила - це гордість, це те, чим я можу пишатися! Сама історія української нації та народу вже є приводом для гордості. Але, здавлося б, чому саме я можу пишатися тим, що народилась в Україні? Я ж не маю  ніякого  відношення до минулих часів і наших предків... Але ні - маю!

В мені тече українська кров, кров - козаків, кров - українського духу. В ній, на генетичному рівні, закладені: незалежність, мужність, патріотизм, волелюбність та справедливість, які впродовж життя потрібно виводити на більш високий рівень.

Бути українкою - гордість тому, що незважаючи на скруту, незважаючи на перепони, що були і будуть на шляху нації українців, ми залишались і залишимось вільними і непокірними. Ми усі - брати по крові, що поєднані духом патріотизму. Ми всі єдині!

Що я роблю задля перемоги? По-перше, і напевно, одне з найголовнішого - я повністю перейшла на спілкування українською мовою. Тому, що перемога над собою і є одна маленька перемога для народу. Я єднаюсь разом із народом своєю мовою.

Також, як можу, я намагаюсь поширювати інформацію про те, що відбувається в нашій країні, бо якщо ми усі будемо "кричати " світові про війну - світ буде бачити ВІЙНУ, він не зможе відсторонюватись від нас бо ми його частина.  Світ повинен знати про злочини, які відбуваються на наших землях (після повномасштабного вторгнення росіян) і ніхто не має права заплющувати очі, коли гинуть люди.

На мою думку, це і є відмінні особливості української нації - непримиренність, жага справедливості, відповідальність за свої вчинки.

Крім того, я намагаюсь донатити та відвідувати усі заходи спрямовані на підтримку Збройних Сил України, тому що розумію, що своєю активною позицією я розвиваю свій патріотичний дух і допомогаю нашим бійцям.

Ще я перестала слухати російську музику, дивитися російські фільми, шоу, канали ютуб і таке інше. Я спрямовано дивлюсь українських блогерів, слухаю українських виконавців, тим самим підтримуючи розвиток нашої країни.

Отже, вважаю ви зі мною погодитеся, що  бути українцями - це наша суперсила, яка найкраще проявляється під час справжньої біди. Тоді люди стають турботливішими і уважними один до одного, вони готові допомагати у скрутному становищі навіть  незнайомцям, рятують тварин, часто ризикуючи власним життям.

Ну і звісно ж, не можу не згадати про наших незламних духом захисників, воїнів ЗСУ, які вже другий рік поспіль намагаються повернути мир у наші домівки та вигнати ворога з нашої землі.

Вони справжні люди суперсили, справжні супергерої! Ми всі - нація героїв! Бути українкою, дійсно - супер-р!.