Гурний Назар, 9 клас
Підлісноолексинецька гімназія Городоцької ТГ Хмельницького району Хмельницької області
Вчитель, що надихнув на написання есе: Ковальчук Валентина Григорівна

Моя Україна майбутнього

Моя Україна – країна, у якій я народився,зробив перший свій крок у житті, уперше сказав слово «мама», радісно біг до садочка, назустріч своїм друзям, уперше переступив поріг школи, зустрів свого першого вчителя, який став для мене взірцем і найкращим порадником.

Моя батьківщина – Україна! «Україно моя! Чисті хвилі ланів, Променисті міста, голубінь легкокрила!» - як влучно сказав поет Максим Рильський в одному зі своїх віршів. Моя мирна, щаслива, багата, квітуча Україна! Здається, ціла вічність відділяє мою стражденну Батьківщину від того лихоліття, що коїться зараз, від зловмисного рішення рашистського диктатора напасти на незалежну європейську країну, сплюндрувати її автентичну красу і традиції, знищити населення, здійснити геноцид гордого і працьовитого народу…

Я навчаюся у 9 класі, мені чотирнадцять років. У мене є багато мрій та задумів стосовно майбутнього: мого, моєї родини, особливо моєї майбутньої освіти.

Найбільшим щастям для мене є МИР! Мир для мене сьогодні – це стабільність розвитку, навчання та планування майбутнього, збереження життя та здоров’я сотні тисяч людських життів, повернення до своїх родин наших захисників та захисниць, щасливе майбутнє моєї родини та всієї України.

Я вірю у те, що Перемога буде і Мир настане! Моя держава, зростаючи та розвиваючись, стане країною прогресу та процвітання, зберігши при цьому свою унікальність і традиції.

Я впевнений, що основною рисою майбутнього України стане її технологічний розквіт. Моє покоління стане свідком шаленого розвитку науки, інновацій та високих технологій. стане їхнім творцем, завдяки власним ідеям і розробкам.

Наше суспільство будуватиметься на принципах справедливості, толерантності та рівності. Незалежно від соціального походження кожен громадянин матиме можливість розвиватися і досягати своїх цілей.

Окрім того, майбутнє України буде пов’язане зі зниженням шкідливого впливу на довкілля через використання енергоефективних рішень та сучасних технологій. Людство вестиме боротьбу із забрудненням повітря та води, зберігатиме різноманіття тварин та рослин, використовуватиме відновлювані джерела енергії.

Україна стане повноцінним членом європейської спільноти та активним учасником світових подій. Наша держава буде відома своєю відкритістю до співпраці та готовністю допомагати іншим країнам. Ми сприятимемо міжнародній стабільності та розвитку, будучи рівнозначним гравцем на світовій арені.

Важливою рисою майбутньої України буде єдність, бо об’єднає вона багато національностей, метою яких стане бажання побудувати краще майбутнє для наших нащадків. Кожен громадянин відчує себе частиною великого і динамічного колективу, спрямованого на досягнення спільних цілей.

Завданням сучасної молоді, на мою думку, є прагнення творити на користь Батьківщини не тільки після Перемоги, а робити рішучі і корисні кроки уже тепер, щоби якнайшвидше її наблизити. Спільно з моїми однокласниками та друзями ми беремо участь у волонтерській діяльності для наших ЗСУ: долучаємось до плетіння маскувальних сіток, разом із дорослими готуємо смаколики для наших захисників та захисниць, приймаємо участь у шкільних Благодійних ярмарках на допомогу ЗСУ. Під час різдвяно-новорічних свят приймали участь у флешмобі «Освітня коляда наближає Перемогу!». На виручені кошти придбали автівки для захисників.

Я мрію, що після нашої Перемоги разом зі своєю родиною обов’язково відвідаємо наш український Крим і побуваємо на морі.