Бойко Поліна

9 клас, Красноградський ліцей №3 Красноградської міської ради Харківської області

Вчителька, що надихнула на написання – Філіпська Ганна Анатоліївна

Війна. Моя історія.

Війна - це великий конфлікт між людьми, в якому вони вдаються до насильства, щоб вирішити свої суперечки. Вона приносить з собою руйнування, біль і страждання, змушуючи тисячі невинних втрачати своє майно, свою родину і навіть своє життя.

Але серед болю втрати та знищення майбутнього, люди завжди зберігають надію на мир. Історії про виживання, силу духу та співчуття завжди нагадують нам, що навіть у найтемніших часах людина може знайти шлях до примирення і спільного життя у гармонії…

Двадцять четвертого лютого близько четвертої години ранку, російське військо почало повномасштабне вторгнення на територію України. Не знаючи цього, я прокинулася о сьомій ранку з думкою, чому батьки мене не розбудили, хоча знали, що в цей день маю контрольну з алгебри. Але хто ж знав, що причиною цього буде війна… В цей момент я відчула, що життя зіграло зі мною злий жарт.

Мій тато став добровольцем у перший день війни. Для нашої сім’ї це був жахливий день, бо ми боялись, що щось піде не так. Дуже шкода, але ми були врешті-решт праві.

В кінці вересня цього ж року мій батько отримав поранення в окопах. А потім місяці лікування, часткова ампутації ступні… Але не зважаючи ні на що, ми РАЗОМ подолали це. Батько продовжив захищати Україну в лавах ЗСУ, а я з сім’єю продовжую його підтримувати.

Історії інших сімей, приклад моїх батьків допомогли нам з братом зрозуміти цінність життя.

Щоб не гаяти марно час та бути гідною донько свого батька, я почала займатися волонтерською діяльністю у проекті «СПІЛЬНО. Точка Зустрічі» за підтримки ООН UNICEF.

Завдяки цьому проєкту я отримала сертифікат на проведення тренінгу мінно-вибухової безпеки для дітей та підлітків.

Спочатку війни в нашому житті з’явилося багато труднощів, які ми разом вчилися долати. Але не дивлячись на це, ми залишалися мужніми та сильними з надією в серці на краще. Моя історія- це лише одина з тисячі чи мільйону українців, які продовжують жити в Україні та вчитися виживати. Ми – єдині, бо всіх нас об’єднує одне - віра в ПЕРЕМОГУ!