Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Діана Зеленська

"В будь-який момент моє життя може закінчитися, тому потрібно радіти кожній миті"

переглядів: 276

Зеленська Діана, 16 років, учениця 11 класу КЗО «Спеціалізована школа №115» ДМР

Вчителька українсько мови та літератури - Губаренко Інна Анатолівна

Конкурс есе на тему: "Війна в долі моєї родини"

Війна. Чи думали колись ми, що це слово стане буденним у нашому вжитку. Не думаю, що хтось, колись міг передбачити, що у двадцять першому столітті будуть відбуватися такі криваві події на території незалежної держави.

Напередодні повномасштабного вторгнення я захворіла, через це останні мирні дні я не ходила до школи, про що потім жалкувала. Вранці прокинулася, не було ніякого поганого передчуття, мій стан покращився, і вже в понеділок 28 лютого я повинна була йти до школи. Мама була на роботі, а тато вдома, першими його словами були: "Доню, почалася війна". Звісно ж, спочатку я подумала, що це якийсь невдалий жарт, але вже через секунду побачила новини, було вже не до жартів.

Перші дні війни були схожі на "день бабака", кожен день однаковий: погана погода, погані новини, поганий настрій.

Все життя пішло шкереберть, ніяких планів, ніякого майбутнього (як тоді здавалось).

Усвідомлення війни прийшло, коли я побачила перші зруйновані будинки, сім'ї, долі.

Якими були відчуття? Почалась істерика, було нерозміння ситуації, неприйняття, і лише одне питання постійно повторювалося в думках: "За що?!"

Які зміни відбулися в житті? По-перше, зовсім не було настрою, постійна апатія і небажання жити. По-друге, постійний страх за своїх близьких і рідних. Трохи згодом з'явилося чітке розуміння , що в будь-який момент моє життя може закінчитися, тому потрібно радіти кожній миті. Також у перші два тижні я відмовилася від російських продуктів, перегляду відео російських блогерів тощо. Звісно ж, розчарувалася в тих, хто підтримав не нас, українців, а країну-агресора.

Найбільше приголомшило мене те, наскільки люди можуть бути підлими і жорстокими. Скільки людей здавалися цікавими, добрими, але все виявилося не таким райдужним, просто справжня зрада й розчарування.

Для мене мир - це найважливіша цінність цього часу, яка обов'язково в нас з'явитися, просто треба додати зусиль. Раніше ми цього не цінували , але все відбувається не просто так і має певну мету. Життя складається з уроків і випробувань, потрібно просто прийняти це, хоч це й дуже складно. Наші герої роблять усе задля нашого блага.

Не забуваймо "донатити" ЗСУ.

Слава Україні!

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Дніпро 2022 Текст Історії мирних діти психологічні травми безпека та життєзабезпечення освіта діти перший день війни 2022 Конкурс есе 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій