Жмінько Аліна, 9 клас
Великодимерський ліцей Великодимерської селищної ради Броварського району Київської област
Вчитель, що надихнув на написання есе: Безкровна Оксана Василівна

Моя Україна майбутнього

Мир… Як же голосно сьогодні звучить це слово. Багато українців не чули його вже давно і так його чекають. Усі ми чекаємо слова «Мир!» та «Перемога» на всіх екранах та бігбордах. Але скільки ще до цього йти!..

Усі ми віримо в перемогу України, в те, що всі повернуться додому живими, у рідні домівки, та як палко їх усі зустрінуть. Але як гірко, коли ця віра руйнується в деяких сім’ях після вісті про смерть сина, брата, чоловіка або батька.

Але вірячи в перемогу і надалі, маючи цей вогник у серці, який свято вірить у найкраще своєї нації та майбутнє України, ми маємо перемогти та показати світові своє «Я» та справжню силу нації.

Так само і я вірю в майбутнє сильної країни.

Моя Україна майбутнього – це світла, процвітаюча країна, де панує мир і порозуміння між усіма народами. Майбутнє, де країна розвинулася на всіх фронтах: економічному, соціальному, та відновила свою правічну культуру.

Наша країна відома своїми інноваціями у багатьох технологіях світу та науковими досягненнями. Ми пильно бережемо нашу природу та зберігаємо її в найкращому стані для майбутніх поколінь.

Ми прагнемо до єдності та співпраці з іншими країнами, сприяючи світовому миру та процвітанню.

Україна має великий потенціал стати могутньою державою завдяки своїй великій території, багатим природним ресурсам, талановитому населенню та історичному спадку. Проте це вимагає дуже багато праці. Для початку – закінчення війни та відбудування наших міст та сіл.

Після закінчення воєнних дій в Україні повинна почати розвиватися економіка, з’явиться політична стабільність, вдосконалиться освіта та наука, а народ почне цінити свою державу та її можливості.

В Україні майбутнього є толерантність до кожного члена суспільства, незважаючи на колір шкіри, орієнтацію та релігію. Тут пануватиме повага один до одного, що є важливим пунктом для розвинутої держави. Кожна людина буде в безпеці та не боятиметься звертатися за допомогою до належних органів охорони.

Україна майбутнього – це країна, що сягає вершин у всіх сферах. Це країна, де технології та освіта йдуть пліч-о-пліч, відкриваючи нові горизонти.

При цьому всьому ми не повинні забувати про свою духовну спадщину, ми, як нація, зобов’язані зберегти свою ідентичність, але бути відкритими до співпраці та обміну думками з усім світом.

Моя Україна майбутнього – це місце, де кожна людина маж можливість розвинути свій потенціал та здійснювати мрії. Це місце, де культурне різноманіття є силою, яка об’єднує нас, а не розділяє.

Україна має можливості для розширення міжнародного співробітництва та виведення власних товарів та послуг на світові ринки. Розвиток освіти, науки, культури допоможе створити інтелектуальну еліту, яка буде сприяти загальному розвитку країни.

Також є вірогідність того, що Україна може стати центром туризму, відкриваючи свою багатогранну культуру, красу природи та історичні пам’ятки для світу.

Усе це разом може забезпечити Україні стабільний та процвітаючий майбутній шлях.

Я щиро вірю в таку Україну, в її можливості. І ця країна зможе, але з нами. Саме Ми повинні підняти ці всі ідеї та спонукати на дії інших, лише Ми всі разом можемо досягти цього.

І я вірю в цю подію, коли українці згадають, хто вони є, і прокинеться їхнє коріння. Саме тоді ми досягнемо більшого.