Бабіна Ольга, 3 курс,
Державний навчальний заклад «Білгород – Дністровський професійний будівельний ліцей»
Викладач, що надихнув на написання есе: Кравченко Марина Андріївна

«Моя Україна майбутнього»

Війна... Це страшне слово, на жаль, наше сьогодення. Воно увірвалося в наше життя 24 лютого 2022 року і зруйнувало в одну мить всі мрії, перекреслила плани та знищила сподівання. Війна - це катастрофа, символ смерті, суму та горя. У меня серце щемить у грудях від страшних звісток з фронту. Скільки людських життів забрала війна, а скільки молодих хлопців залишилися інвалідами. Нещодавно прийшла сумна звістка до нашого навчального закладу про трагічну загибель випускника ліцею. Але ж життя людини - найвища цінність. І ніхто не має права відняти життя. На жаль, війна приходить у домівки і не питає , не стукає у двері. Вона руйнує все на своєму шляху. Важко бачити як руйнуються сім'ї, як старенькі батьки проводжають синів на передову, як діти залишаються без батька, як наречена чекає свого коханого... Від таких життєвих картин сотні тисяч мурашок пробігають спині. Найкращі сини та доньки захищають нашу країну, весь український народ став на захист рідної землі, щоб життя продовжувалося, щоб у мирному небі засяяло сонце!

Україну майбутнього я бачу в мирі та злагоді. Мир для мене - це, в першу чергу, спокій. Мир - це упевненість у завтрашньому дні, у своєму майбутньому .

В Україні майбутнього я хочу чути спів солов'я та шум лісу , а не гучні сирені та вибухи. В Україні майбутнього на березі Чорного моря відчувається солоний присмак моря, а не гіркий смак смерті, що завжди поряд.

Моя країна майбутнього має бути толерантною, милосердною і людяною. Я хочу, щоб українці шанували рідне слово, любили рідну мову і вивчали її протягом усього життя. На мою думку, підтримка нашої культури, традицій та мови під час війни посилює нас і послаблює ворога. Шанувати святкові народні українські звичаї і традиції, історію української культури – це значить бути справжнім патріотом своєї країни. Моя мрія - це щирі усмішки українських дітей, чисте небо та яскраве сонце.

У майбутньому я бачу Україну економічно розвиненою, сильною державою. Ми будемо мирною, модерною та демократичною державою. В Україні буде якісна освіта, створенні умови для творчого розвитку молоді.

Що я можу зробити для своєї держави ? Україна - ці мій дім, моя Батьківщина. Мій вибір - залишитися жити в Україні, здобувати освіту, працювати. Наш навчальний заклад співпрацює і допомогає волонтерам міста. Я відчуваю потребу реалізувати свою громадянську позицію, тому беру участь у всіх благодійний заходах, спрямованих на допомогу ЗСУ. Я вірю, що кожен із нас може зробити світ кращим місцем для життя, якщо ми докладемо зусиль та будемо працювати разом. У майбутньому я буду жити мирно, за законами добра, справедливості та честі. Від кожного з нас залежить майбутнє. Я хочу чтоб люди всієї планети Земля поважали одне одного, щоб почалася нова ера - час МИРУ.

"Я голосую за мир, хай буде завжди він і всюди,
Бо як буде мир на землі, то будуть щасливими люди"