Спреданюк Марта

9 клас, Березнівський економіко-гуманітарний ліцей

Вчителька, яка надихнула на написання – Люшина Віра Миколаївна

Моя Україна майбутнього

Україна – прекрасна країна, відома своєю багатою культурою та захопливою історією. Це країна, яка пройшла через багато випробувань, але змогла вижити та процвітати. Україна — край надзвичайної краси та природних чудес.

Я пишаюсь тим, що народилась і живу в Україні. Бути українцем – означає бути частиною сильного, незламного суспільства, яке з давніх-давен самовіддано боролося за своє майбутнє і краще життя.

Протягом багатьох віків Україна перебувала під владою різних імперій, зокрема Османської імперії, Російської імперії та Радянського Союзу. Попри боротьбу, Україні завжди вдавалося зберегти свою ідентичність і культуру, вона пережила важкі часи.

Культура країни багата та різноманітна, з унікальними традиціями, звичаями та фольклором. Від традиційного одягу до традиційних страв – це те, чим слід пишатися і ділитися зі світом.

Українці завжди славилися своєю великою внутрішньою силою, неповторністю та доброзичливістю. Нині найкращою рисою мого народу є морально-духовні цінності, а саме: милосердя, гідність, волелюбність та миролюбність. З початку повномасштабного вторгнення до більшості русифікованих українців прийшло усвідомлення того, ким вони насправді є і в якій країні живуть. Змінилось ставлення до держави, чимало людей почали розмовляти українською і просувати нашу, а не ворожу творчість. Адже українська мова – прекрасна, милозвучна та неповторна. Також з'явилось багато волонтерів, які допомагають нашим військовим та людям, які через окупантів лишились без домівки. 24 лютого 2022 року українці показали свій непохитний дух і бажання захищати свою країну від агресора, навіть ціною власного життя. Ця війна змусила нас об'єднатися та виступити проти ворога. Саме в надзвичайних ситуаціях люди проявляють найбільшу людяність та взаємодопомогу.

Я вважаю, що незламність духу і сила української нації полягає в єдності та співпраці, у вірі у свою Батьківщину та вмінні вистояти навіть у найскладніших ситуаціях.

Здавна нас намагались знищити різними способами, але, зрештою, не змогли, та зробили нас ще сильнішими.

На жаль, є достатньо людей, які зневірились та навіть соромляться того, що є громадянами України. Та я сподіваюсь, що скоро ми неодмінно переможемо, і хочу, щоб якнайшвидше в нашій країні запанував спокій. Тому також я намагаюсь допомогти, а саме: беру участь в акціях для військових, у благодійних ярмарках, гроші з яких ідуть на потреби нашим захисникам, та поширюю інформацію про різноманітні збори в соціальних мережах.

Зараз ми стаємо свідками створення нової історії, а в майбутньому будемо згадувати ці події з болем та сльозами на очах за свій народ, за наших героїв, які пожертвували своїм життям, аби врятувати країну, але з гордістю за перемогу.

Ми – майбутнє України. Маємо велику владу та вплив, коли йдеться про формування нашої країни. Для нас важливо брати на себе відповідальність і впливати позитивно незалежно від того, чи означає це виступати проти несправедливості, відстоювати зміни, чи просто жити згідно з нашими цінностями та подавати хороший приклад іншим. Майбутнє нашої країни в наших руках, і ми маємо силу зробити її кращою для всіх нас.