Малиш Євгеній

Запорізька гімназія №64, 9-А клас

Вчитель, який надихнув на написання есе: Юлія Вікторівна Жежера

"Чому бути українцем – це моя суперсила"

Україна – це моя Батьківщина, де я народився і виріс, і куди я завжди буду повертатися, незалежно від того, куди мене заведе доля. Бути українцем – це моя суперсила, і я пишаюся цим обранням, бо воно наділяє мене непередбачуваною міццю, незламною вірою у майбутнє нашої країни. Україна – це країна, де відкриваються незліченні можливості для самореалізації та досягнення мрій. Ми маємо можливість вчитися, працювати, творити та розвивати себе. Україна наділена надзвичайною культурною різноманітністю, обрядами, традиціями і смачною кухнею. Українці завжди гордилися своєю культурною спадщиною. Якщо бути українцем – це моя суперсила, яка надає мені можливість зберігати і розвивати цей надзвичайний культурний багаж.

Наша нація велика, але разом ми ще сильніші. Бути Українцем – це об'єднати людей в єдину силу, яка прагне до розвитку, процвітання та визнання в світі. Ми маємо багато причин пишатися своєю нацією та робити все можливе, щоб зробити Україну ще кращою. Підтримувати та розвивати нашу унікальну культуру та мову – ще один крок, щоб бути справжнім українцем. Українська мова – найважливіший атрибут нашої ідентичності. Ми повинні берегти її та передавати майбутнім поколінням. Українська культура багата традиціями, фольклором, музикою, та живописом, які вражають своєю красою та глибиною.

Бути українцем, значить бути гідним спадкоємцем славної історії. Наша країна була і свідком великих випробувань, але завжди піднімалася з попелу, борючись за свою незалежність і гідність. Я пишаюся тим, що ми – нащадки козацької доблесті, борців за свободу та права людини. Бути українцем – це мати сили віддавати дань пам'яті героям минулого та навчати майбутнє покоління цінувати свободу і незалежність. Українська культура - це скарбниця традицій, музики, мистецтва та літератури. Ми маємо свою мову, яка віддзеркалює нашу унікальність. Пісні та поезія українців завжди були засобом вираження наших почуттів, та нерідко - інструментом боротьби за свободу. Кожен, хто знайомий із творчістю Тараса Шевченка, Івана Франка, Лесі Українки розуміє, як вони вдихнули життя нашій культурі та справжнім цінностям. Заглиблюючись у нашу історію, я розумію, що бути українцем – це також мати велику відповідальність перед своєю державою. Ми всі повинні зробити внесок у розвиток України, щоб вона стала кращою для майбутніх поколінь. Моя суперсила, яку я отримую від свого українського походження, полягає в здатності відстоювати права та інтереси своєї країни, боротися за її добробут і процвітання.

Україна – це також моя суперсила через нашу природну красу та багатство землі. Українська природа наділена величезними ресурсами, і ми повинні берегти їх, дбати про екологію та створювати сталі умови для майбутніх поколінь. Народитися українцем означає любити і піклуватися про нашу рідну землю, її ліси, поля, річки і гори. Бути українцем – це не просто національна схожість, це суперсила, яка надає нам внутрішню міць і наполегливість. Ми єдині, і наша єдність, гідність, творчість та віра в справедливість допомагають нам рухатися вперед і робити світ кращим місцем.Наша ідентичність, як українців дає нам силу та мотивацію працювати над кращим завтра для всіх нас.

Україна – це наша рідна земля, яка наділила нас цінними якостями та суперсилами. Бути українцем – це синергія культури, історії, та патріотизму, що надає нам силу протистояти випробуванням та досягати великих вершин. Наша суперсила – це наша ідентичність, і ми повинні берегти її, підтримувати, та передавати її майбутнім поколінням, щоб Україна продовжувала сяяти в усьому світі своєю неперевершеною силою та красою.