Чорна Ксенія, учениця Одеського ліцею № 24 Одеської міської ради

Вчитель, що надихнув на написання есе - Ніколаєва Олена Василівна

Чому бути українкою - це моя суперсила?

Бути українкою - це бути частиною великої історії, нації з багатою спадщиною і непересічною душею. Ця суперсила проймає мене кожен день і надає сил для досягнення великих цілей та подолання життєвих труднощів. У цьому творі я хотіла би поділитися своїми роздумами про те, чому бути українкою - це моя найбільша суперсила.

По-перше, українці відзначаються своєю внутрішньою силою і стійкістю. Історія України була наповнена випробуваннями і труднощами, від монгольської навали до голодомору і політичних криз. Проте, українці завжди залишалися незламними і гідними. Ця суперсила допомагає мені подолати будь-які труднощі та вірити в себе, навіть у найважчі моменти.

По-друге, бути українкою - це бути частиною культурної скарбниці. Наша мова, музика, живопис, література - це всі надзвичайно важливі складові нашої ідентичності. Ми маємо багато видатних постатей, таких як Тарас Шевченко, Іван Франко і Леся Українка, які внесли вагому спадщину в світову культуру.

Бути українкою означає бути спадкоємицею цієї великої культурної спадщини і примножувати її власними досягненнями.

По-третє, українська природа - ще одна складова моєї суперсили. Наша країна славиться неймовірною красою своїх природних ландшафтів, від Карпат і Кримських гір до чарівного Полісся та Чорного моря. Природа надає мені енергію та натхнення, вона вчить бути вдячною за кожен день і дбати про навколишнє середовище.

По-четверте, бути українкою - це бути частиною спільноти, яка завжди готова допомогти один одному. Українська гостинність і тепло роблять нашу країну особливою. Ми завжди вітаємо гостей з відкритими руками і готові допомогти тим, кому важко цілком. Ця суперсила робить нашу спільність міцною і єдиною, і я пишаюся тим, що можу бути частиною цього.

По-п'яте, українці завжди гордо стояли за свою незалежність і волю. Наша країна пройшла складний шлях до незалежності від Радянського Союзу, і ця боротьба за власну ідентичність і свободу завжди надихає мене. Бути українкою - це бути гордою за свою країну і завжди боротися за її краще майбутнє.

Роблячи висновок, можна сказати, що: бути українкою - це моя суперсила, яка надає мені силу, ідентичність та гордість.

Це бути частиною великої культурної спадщини, нашої природи та спільноти, яка завжди готова підтримати. Бути українкою - це бути готовою завжди долати труднощі і вірити в краще майбутнє своєї країни. І я горда, що я є українкою, частиною моєї країни.